Podjela osnovnih higijenskih i kućanskih potrepština za krajnje korisnike projekta „ Pomoć u kući starima i nemoćnima s područja grada Orahovice“

Dana 29. studenoga 2019. godine Grad Orahovica započeo je sa podjelom paketa osnovnih higijenskih i kućanskih potrepština za krajnje korisnike projekta „Pomoć u kući starima i nemoćnima s područja grada Orahovice“ čime je ostvarena joše jedna planirana aktivnost navedenog projekta.

Radi se o paketima koji su sebi sadrže osnovne higijenske i kućanske potrepštine poput sredstava za čišćenje, spužvica, krpa, deterđenata za pranje posuđa, omekšivača, sredstava za osobnu higijenu korisnika i ostalo, a sve kako bi se ženama olakšalo održavanje domova krajnjih korisnika, a njima omogućio lakši i ugodniji život.

Svaki korisnik, njih 153 osobe starije životne dobi, osobe u nepovoljnom položaju i osobe s invaliditetom s područja grada Orahovice tokom 24 mjeseca trajanja projekta, mjesečno će dobivati jedan paket osnovnih higijenskih i kućanskih potrepština.

Za nabavu osnovnih higijenskih i kućanskih potrepština proveden je postupak javne nabave, odabrani isporučitelj je tvrtka INSAKO d.o.o.o iz Zagreba, a ukupna vrijednost nabave iznosi 335.146,50 kn.

Podjeli paketa osnovnih higijenskih i kućanskih potrepština, uz koordinatora i voditeljicu projekta, nazočila je i gradonačelnica Grada Orahovice, Ana – Marija Petin, koja se i osobno uvjerila u rad žena i zadovoljstvo korisnika.

Razgovarajući sa korisnicima, vidjela je da su jako zadovoljni i sretni zbog pomoći koja im se pruža. Žene koje brinu o njima dostavljaju im namirnice i lijekove, pripremaju obroke, brinu o čistoći doma i ostalo. Svaki od korisnika pohvalio je projekt s nadom da će se briga o starijim osobama nastaviti i nakon završetka projekta.

Ukupna vrijednost projekta je 5.188.442,67kn, a projekt je 100 % financiran sredstvima iz  Europskog socijalnog fonda u sklopu Poziva Zaželi – programa zapošljavanja žena iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. i provodi se u suradnji sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Virovitica i Centrom za socijalnu skrb Slatina.

 

{gallery}SlikeGodina2019/2019-12-13-Podjelapaketa{/gallery}