Gradovi prijatelji

Grad Orahovica je s gradovima, s kojima je tijekom vremena uspostavio posebno čvrste i prijateljske odnose, sklopio Sporazume o prijateljstvu i suradnji, tako da ih danas zovemo gradovima prijateljima. Temeljna  misao u razvoju tih odnosa bila je promicanje i očuvanje prijateljskih odnosa te suradnje među društvenim, kulturnim, obrazovnim, gospodarskim, športskim i drugim subjektima i institucijama gradova prijatelja. Sporazumima o prijateljstvu i suradnji između Grada Orahovice i njegovih gradova prijatelja potvrđeno je da će se razvojem prijateljstva i suradnje, međusobnog povezivanja sličnosti, ali i povijesno uvjetovanih različitosti, izgraditi i učvrstiti međusobno povjerenje i prijateljstvo.

Sporazum o suradnji i uspostavljanju dobrih odnosa između Grada Orahovice i Općine Bačka Topola u Srbiji potpisali su gradonačelnik Josip Nemec i predsjednik općine Bačka Topola Babi Atila, 20. siječnja 2012. godine. Grad Orahovica i Bačka Topola imaju dugogodišnju povezanost. Naime, suradnja tih dvaju mjesta datira još iz prošlog stoljeća, od 70 – ih godina, kada su učenici razmjenjivali posjete. Sporazum o suradnji i uspostavljanju prijateljskih odnosa između Grada Orahovice i Općine Bačka Topola u Srbiji možete pogledati ovdje:

Sporazum o međusobnoj suranji Orahovica – Bačka Topola

 

Sporazum o suradnji i uspostavljanju dobrih odnosa između Grada Orahovice i Općine Orfü, Mađarska, potpisali su gradonačelnik Josip Nemec i načelnica mađarske općine Orfü, Füzin Kajdy Zita, 20. siječnja 2012. godine. Sporazum o suradnji i uspostavljanju prijateljskih odnosa između Grada Orahovice i Općine Orfü u Mađarskoj možete pogledati ovdje:

Sporazum o međusobnoj suranji Orahovica – Orfu