Održan 1. Sastanak projektnog tima projekta „Pomoć u kući starima i nemoćnima s područja grada Orahovice“

2019 08 30 Zazeli001 002

U Maloj gradskoj vijećnici grada Orahovice, 30. kolovoza 2019. godine s početkom u 08:00 sati, održan je prvi sastanak projektnog tima projekta „Pomoć u kući starima i nemoćnima s područja grada Orahovice“ UP.02.1.1.05.0256.

Tema sastanka bila je provedba projekta i sve aktivnosti vezane uz provedbu.

Sastanku su nazočili partneri na projektu, predstavnica Centra za socijalnu skrb, Aleksandra Trgovčević, predstavnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Vesna Kelava i voditeljica i koordinator projekta, Marijana Pezić i Adnan Osmani.

Voditeljica projekta pozdravila je sve prisutne i upoznala ih sa aktivnostima projektnih elemenata koje su do sada provedene – održana je početna konferencija projekta, temeljem raspisanog Javnog natječaja izvšen je postupak selekcije žena pripadnica ciljne skupine te su sklopljeni ugovori o radu na određeno za 30 žena pripadnica ciljne skupine na poslovima pružanja usluga potpore starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju.

Žene su pohađale i završile program osposobljavanja za poslove gerontodomaćice i bit će im uručena uvjerenje i potvrde o osposobljavanju. Za potrebe što lakšeg obilaska i pružanja pomoći i podrške za 153 osobe starije životne dobi s područja grada Orahovice, ženama su nabavljeni bicikli i ostala oprema.

Nakon upoznavanja sa odrađenim aktivnostima, prisutnima se obratila predstavnica Centra za socijalnu skrb, Aleksandra Trgovčević koja je istaknula da je ovo vrlo važan projekt jer se pomažu osobe starije životne dobi i nada se da će sličnih projekta i dalje biti te je pohvalila dosadašnji rad voditeljice i koordinatora projekta i poželjela im sreću u daljnoj provedbi projekta.

U tijeku je provedba javnog nadmetanja za nabavu higijenskih i kućanskih potrepština za 153 krajnja korisnika projekta koji će, svaki mjesec, dobivati paket potrepština tokom 24 mjeseca.

Ukupna vrijednost projekta „Pomoć u kući starima i nemoćnima s područja grada Orahovice“ je 5.188.442,67kn, a projekt je 100 % financiran sredstvima iz  Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“ i provodi se u suradnji sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Virovitica i Centrom za socijalnu skrb Slatina u trajanju od 30 mjeseci. (M.P.)

2019 08 30 Zazeli001 001

2019 08 30 Zazeli001 003