Učenici OŠ IBM Orahovica predstavili svoju školu i VPŽ na Međužupanijskoj smotri “Biosigurnosti i biozaštite” u Osijeku

Drugu godinu za redom učenici Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić Orahovica predstavljali su svoju školu i Virovitičko-podravsku županiju na Međužupanijskoj smotri “Biosigurnosti i biozaštite” u Osijeku.

Učenice osmog razreda, Petra Erceg i Ivna Maričić, detaljno su, izražajno i elokventno predstavile poster naziva “Trovanje hranom – koje namirnice su najčešći uzrok?”, koji je rezultat rada svih učenika koji pohađaju izvannastavnu aktivnost.

– Učenici su u sklopu izvannastavne aktivnosti, istražujući navedenu temu, surađivali i s učenicima SŠ Stjepan Ivšić, mentorice Danire Vinković te s Voda d.o.o. i Zavodom za Javno zdravstvo Sveti Rok. Ovim putem pohvaljujem učenike našeg BIOS tima, Luciju Cigler, Petru Erceg, Tina Grdića, Leu Kolar, Tomislava Kostelca, Ivnu Maričić, Vedrana Martinovića, Piu Rađenović i Petra Zavadu, koji su svojim radom dali doprinos izradi postera – rekla je učiteljica i mentorica učenica na smotri Nevija Brstilo.

Ivna i Petra bile su oduševljene sudjelovanjem na ovoj smotri.

– Odmah nakon ulaska u OŠ Vijenac dočekala nas je predivana priredba koja nas je sve oraspoložila. Ubrzo nakon toga nekoliko učiteljica su podijelile s nama detalje o načinu izlaganja radova te samo krenuli s izlaganjima postera. Prve smo predstavljale plakat te smo “probile led”. Bilo je jako zanimljivo i jako nam je drago što smo imale priliku sudjelovati u natjecateljskom dijelu Međužupanijske smotre Biosigurnost i biozaštita, održane u Osijeku – rekla je učenica Ivna Maričić.

(www.icv.hr, vg)