Sjednica Gradskog vijeća Grada Orahovice: Proračun rebalansom smanjen za gotovo 2 milijuna kuna

Vijećnici Gradskog vijeća Orahovica održali su svoju redovnu, 10. sjednicu koja je započela Aktualnim satom i upitima o nekoliko aktualnih gradskih tema, prije svega o uređenjima pojedinih dijelova grada na što je gradonačelnik Saša Rister odgovorio ili da su projekti u fazi realizacije ili se priprema projektna dokumentacija.

U nastavku sjednice jednoglasno su potvrđeni godišnji izvještaji gradskih tvrtki te GDCK-a većinom glasova i Turističke zajednice grada, da bi potom jednoglasno bilo doneseno i niz nužnih tekućih gradskih odluka.

Vijece Orahovica 1 2

Središnji dio sjednice bile su izmjene i dopune, odnosno rebalans gradskog Proračuna kojim je isti umanjen za 1.714.579,87 kuna ili 1.96 posto i sada iznosi 85.574.689,63 kuna.

-Do promjena je najvećim dijelom došlo zbog velikog rasta cijena električne energije, građevinskog materijala i radova, ali i zbog određenih projekata koji će biti završeni prije predviđenog roka, odnosno realizacije onih koji nisu bili niti planirani u ovogodišnjem proračunu. Sredstva za rekonstrukciju Dječjeg vrtića Palčić povećana su za 1.583.956,60 kuna, a za čak 700.000 kuna povećana su sredstva za održavanje javne rasvjete. Osim toga, rebalansom će više od 500.000 kuna biti preraspodijeljeno za projekt rekonstrukcije pješačke staze u Ulici kralja Zvonimira, te nešto više od 370.000 kuna za rekonstrukciju prilaza glazbenoj školi i izgradnju parkinga. Povećanje spomenutih sredstava osigurano je stopiranjem nekih kapitalnih projekata, među kojima se ističe projekt proširenja odlagališta TUK-a vrijedan više od 3.500.000 kuna te projekt rekonstrukcije plinovoda, vodovoda i kanalizacije za što je prvotno bilo planirano izdvojiti 800.000 kuna – rekao je gradonačelnik Saša Rister.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)