Odličan tenis u sklopu 54. Orahovačkog proljeća: Vendi Vujnović i Josip Radočaj pobjednici Međunarodnog teniskog turnira “Orahovica Open”

U organizaciji Teniskog kluba Orahovica proteklog je vikenda odigran tradicionalni trodnevni Međunarodni teniski turnir “Orahovica Open” za seniore i veterane. Turnir je prvim udarcem loptice otvorio orahovački gradonačelnik Saša Rister te se i na samom kraju zahvalio svim sudionicima i organizatoru.

-Sport je oduvijek bio jedan od najvećih zaštitnih znakova grada Orahovice i zato sam posebno sretan što je sportskih sadržaja bilo dosta i u sklopu 54. Orahovačkog proljeća. Hvala Teniskom klubu Orahovica što se uključio i organizirao ovaj odličan turnir i od srca hvala svim sudionicima koji su došli u Orahovicu na ovaj turnir. Iako je vrijeme bilo teško i sparno, odigrani su odlični mečevi, a naravno čestitam onim najboljima – rekao je Rister.

Teniski turnir 1

Nakon izvrsnih mečeva u tri dana, u finalu seniora našli su se Orahovčanin Vendi Vujnović i Ivan Jukić iz Teniskog kluba Žepče iz Bosne i Hercegovine. Vujnović je odigrao odličan meč i na kraju zasluženo slavio s konačnih 6-1 i 6-3.

U veteranskoj konkurenciji igrano je orahovačko finale između starih poznanika i rivala Josipa Radočaja i Radoja Medenice. Prvi set bio je odličan, dramatičan i izjednačen, a na kraju ga je dobio Radočaj sa 7:6 tek nakon tie-breaka. Kad se očekivao nastavak odličnog tenisa Medenica se ozlijedio i predao meč.

-Medenica i ja stalno igramo zajedno i očekivao sam težak meč jer znam da je iznimno kvalitetan igrač. Jako mi je žao što se ozlijedio i što je naš meč ovako završio – rekao je pobjednik veteranske konkurencije Josip Radočaj.

Teniski turnir 2 Radakovic i Rister

Posebna priča ovog turnira koji traje već nekoliko godina je veliko prijateljstvo orahovačkog i kluba iz Žepča.

-To je veliko i neraskidivo prijateljstvo koje gajimo godinama. I ove godine naši su prijatelji stigli u Orahovicu, imali evo i finalistu, a mi naravno jedva čekamo novi susret u njihovom gradu. Od srca hvala svim sudionicima koji su došli igrati po ovom iznimno teškom i sparnom vremenu i veliko hvala Gradu i Turističkoj zajednici na pokroviteljstvu i velikoj pomoći pri organizaciji – zaključio je predsjednik Teniskog kluba Orahovica Miroslav Radaković.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)