Još jedna vrijedna donacija iz Francuske za Gradsko društvo Crvenog križa Orahovica

Gradsko društvo Crvenog križa Orahovica nakon samo tri i pol mjeseca od posljednje donacije, dobilo je novu od francuske humanitarne organizacije Fraternite Katalogne Croatia iz grada Perpignana. Veliki prijatelji Orahovice i gradskog Crvenog križa, donatori, supružnici Carmen i Ivan Perković dovezli su u velikom kombiju medicinska i ortopedska pomagala i veću količinu rezervnih dijelova za popravak i održavanje bolničkih kreveta, invalidskih kolica, hodalica, štaka i dr.

– Mnogima je poznato, da je Ivan Perković naš sugrađanin koji živi u Francuskoj više od pedeset godina. Njegova supruga Carmen kao tajnica ove humanitarne udruge ravnopravno sudjeluje u svim poslovima oko organiziranja, prikupljanja i dovoženja medicinskih i ortopedskih pomagala i kao što priznaje njezin suprug Ivan, ovi poslovi bez nje i njezine podrške ne bi se mogli odraditi. Kao rezultat ljubavi prema Domovini i rodnom kraju nastala je i ova humanitarna organizacija na čijem čelu se nalazi velika humanitarka gospođa Josette Roig. Tijekom Domovinskog rata, pa sve do danas ova humanitarna organizacija pomagala je sa humanitarnom pomoći mnoge gradove na području Republike Hrvatske i ove godine obilježava 30 godina svoga humanitarnog rada. Ispred Gradskog društva Crvenog križa Orahovica može se reći da u Republici Hrvatskoj do sada nije bilo, a niti će biti, takve humanitarne organizacije koja je gotovo 100 kamiona tegljača i velikih kombi vozila s humanitarnom pomoći dovezla u Republiku Hrvatsku – priča Željko Kiš iz orahovačkog Crvenog križa te naglašava kako se zahvaljujući pomoći ove humanitarne organizacije Gradsko društvo Crvenog križa Orahovica i Gradsko društvo Crvenog križa Slatina nalaze među prvim društvima Hrvatskog Crvenog križa u Hrvatskoj koji imaju najveći broj medicinskih i ortopedskih pomagala.

– Naše društvo pruža pomoć svojim bolesnim građanima na području grada, općina Crnac, Čačinci i Zdenci te bolesnim građanima na području Virovitičko-podravske i Osječko-baranjske županije. Trenutno imamo na revers izdanih 242 bolnička kreveta (95 posto električni i 5 posto hidraulični), 137 invalidskih kolica, 188 wc stolica, 171 hodalicu, 281 štake i 197 ostalih medicinskih i ortopedskih pomagala. U proteklih deset godina oko 1800 građana dobilo je pomoć u medicinskim i ortopedskim pomagalima. Gradsko društvo Crvenog križa Orahovica izražava veliku zahvalu svojim donatorima sa željom da se dobra suradnja nastavi i nadalje za dobrobit naših građana. Ovo što rade Carmen i Ivan je teško opisati riječima i zato im od srca hvala za sve – zaključio je Kiš.