Održan veliki pub kviz u sklopu 54. Orahovačkog proljeća: Ekipa UHBL PTSP VPŽ ponovno najbolja

Enigmatska udruga i HVIDRA Orahovica priredili su veliki pub kviz u sklopu 54. Orahovačkog proljeća, koji je tako nastavio započetu kviz priču povodom Dana grada u svibnju.

Ovog puta kviz je nosio naziv prema najvećoj gradskoj manifestaciji, a za razliku od prethodnog, umjesto deset, imao je osam kategorija pitanja. Kviz je otvorio orahovački gradonačelnik Saša Rister.

Natjecanje je bilo iznimno zanimljivo i neizvjesno do samoga kraja, pa je tako pobjedu odlučilo svega nekoliko bodova. Prvo mjesto i na drugom kvizu pripalo je ekipi UHBL PTSP VPŽ u sastavu Miroslav Milovuković, Matija Milovuković, Dino Mataz, Robert Kuzmić i Vladimir Grgurić. Druga je bila ekipa Pomorska škola Tomo Horvatinčić – Klasa optimist u sastavu Petra Pavelić, Filip i Karlo Mahaček, Vlado Karakaš i Goran Babac, a treće mjesto je pripalo ekipi Serija 2 u sastavu Mirna Strilić, Vladimir Kribl, Josip Strilić i Davor Nekić.

– Drago mi je da se ova tradicija pub kvizova nastavlja jer se pokazalo koliko je to po cijeloj Hrvatskoj traženo i praćeno, pa tako i u Orahovici gdje se pub kvizovi održavaju u gotovo svakom kafiću. Hvala Enigmatskoj udruzi i HVIDRA-i koji su se još jednom pokazali kao odlični organizatori. Čestitam najboljima i veselim se novim natjecanjima – rekao je gradonačelnik Saša Rister na samom kraju natjecanja.

Kapetan pobjedničke momčadi Miroslav Milovuković bio je presretan drugom pobjedom njegove ekipe u nizu.

– Dobro smo se zabavili i to je najvažnije. Svi su pokazali odlično znanje što govori i naša pobjeda za samo tri boda, a i treći je samo nekoliko bodova bio iza nas. Složili smo dobru ekipu, pokrili se u gotovo svim područjima i eto, druga pobjeda je u džepu – rekao je Milovuković.

Natjecanje su vodili i pitanja sastavili Stjepan Varaždinac i Jelena Mihelčić.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)