Orahovački PAUK i ove godine priprema Craft beer fest uz nastup LET 3 i Brkova

Udruga promicanja alternativne i urbane kulture PAUK Orahovica godinama je jedna od najaktivnijih gradskih udruga koja svom gradu daje niz vrhunskih događaja koji privlače mnoge. I protekla 2021. godina unatoč velikim problemima zbog pandemije koronavirusa, za PAUK je bila više nego aktivna, a potvrđeno je to i na održanoj redovnoj godišnjoj i izbornoj skupštini.

– S obzirom da zbog korone prošle godine nismo imali skupštinu, spojili smo dva izvješća za ovu. U protekle dvije godine znatno nas je omela pandemija, ali ipak vrijedna ekipa naše udruge je puno toga odradila. Prije svega ponosni smo na prošlogodišnji Craft beer fest u središtu grada koji je okupio iznimno velik broj posjetitelja uz nastup odlične grupe Brkovi. Taj event smo iskoristili iza proslavu našeg 12. rođendana, a moram svakako reći kako smo organizirali kviz ligu po gradskim kafićima, sudjelovali i na svim gradskim manifestacijama, a ponosni smo i na naše članove Jelenu Karakaš i Zdenka Nađa koji su odradili niz odličnih predavanja na temu projekta Erasmus+ – rekao je predsjednik udruge Mirko Kufner.

Nakon ostalih podnesenih izvješća i usvajanje istih, pristupilo se izborima za novo vodstvo. Jednoglasno je za novog/starog predsjednika potvrđen Mirko Kufner, na mjestu dopredsjednice i u novom mandatu bit će Jelena Karakaš, novi tajnik je Pavao Bošnjak dok je nova rizničarka Andrea Pavić. Novi Časni sud čine Tomislav Pančić kao predsjednik te članovi Zdenko Nađ i Tonka Špoljar.

Skupstina PAUK 1

– Hvala članovima na povjerenju za još jedan mandat iako se se nadam da će u budućnosti ipak netko mlađi preuzeti vodstvo udruge. I ove godine organizirat ćemo Craft beer fest i to u središnjem gradskom parku u suradnji s Gradom i Turističkom zajednicom, a dogovorili smo i nastup grupa LET 3 i Brkovi. Prvi događaj nam dolazi već za Dan grada kada ćemo sudjelovati u organizaciji velikog Kviza pod nazivom ”Zajedno u ratu-zajedno u miru” s Enigmatskom udrugom i HVIDR-om, a organizirat ćemo i ove godine kviz ligu, ljetno kino te krajem godine Božićno rokanje – rekao je Kufner.

Na kraju skupštine obratio s predsjednik Enigmatske udruge Orahovica Stjepan Varaždinac pohvalivši rad udruge, a potom je pod točkom Različito, otvorena rasprava o gorućem problemu mladih, a to je nedostatak centra za mlade i zatvorenog prostora za koncerte. Predsjednik Kufner naglasio je kako je obavio razgovor s gradonačelnikom Risterom te da planova za ovaj prostor ima te kako će udruga u istim aktivno sudjelovati.

(www.icv.hr, vg; foto: V. Grgurić)