U sklopu projekta Aglomeracije Orahovica – Čačinci, vodovod će doći do svakog kućanstva

U sjedištu Hrvatskih voda u Zagrebu, načelnik općine Čačinci Alen Jurenac održao je radni sastanak s generalnim direktorom Zoranom Đurokovićem.

Tema sastanka bio je projekt Aglomeracija Orahovica – Čačinci u vrijedan 80 milijuna kuna u fazi izgradnje te 2,5 milijuna kuna uz fazi projektiranja koje je u tijeku. Projekt sufinanciraju Hrvatske vode, Općina Čačinci, Grad Orahovica i poduzeće Voda d.o.o.

Završetkom projekta bit će izgrađena odvodnja sanitarno fekalnih voda u Čačincima te naselja Nova i Stara Jošava, Crkvari te vodoopskrbni sustav za naselja Vojlovica i Humljani. Također, projektom je planirano izgraditi zajednički pročišćivač voda za Orahovicu i općinu Čačinci te nešto manji pročišćivač sanitarno fekalnih voda za naselja Nova Jošava, Stara Jošava i Crkvari.

Osim navedenog ulaganja, na sastanku je za ovu godinu dogovoreno projektiranje vodoopskrbne mreže u naselju Brezovljani Vojlovički i Rajino Polje. Uz to valja naglasiti da je novi vodoopskrbni sustav za naselje Slatinski Drenovac pred izdavanjem građevinske dozvole, a za što su sredstva osigurale Hrvatske vode i Općina Čačinci.

(www.icv.hr, Općina Čačinci)