Zajednica športskih udruga grada Orahovice održala skupštinu: U 2022. godini 700 tisuća kuna za sport

Zajednica športskih udruga grada Orahovice pod predsjedanjem Antuna Grabovca održala je godišnju skupštinu vezanu uz potvrdu financijskog i plana rada za 2022. godinu.  Predsjednik Grabovac istaknuo je kako je ova skupština obvezna iz razloga što Zajednica ima dvostruko knjigovodstvo te naglasio kako je iz Zajednica turbulentno razdoblje koje je na kraju uspješno zaključeno.

– Poznato je u kakvoj smo situaciji bili posebno kroz 2020. godinu kada sportski klubovi s područja grada nisu imali niti kune, a sezone su im bile u jeku. Tada su svi sportski klubovi predvođeni inicijatorom NK Papukom krenuli u borbu kako bi se saznalo da li klubovi imaju pravo na financijak sredstva bez obzira na nepotvrđeni gradski proračun. Došli smo do konačnog rješenja da imaju i dobili smo u povratu određena sredstva, ali treba reći kako nam je, kada je bilo najteže, prije svega pomogla Virovitičko-podravska županija i župan Igor Andrović donacijom od 200 tisuća kuna koji su spasili naš sport. Naravno tu se moram zahvaliti i gradonačelniku Saši Risteru koji je tada kao povjerenik Vlade također puno pomogao. Vjerujem, zapravo, siguran sam da do ovakvih stvari više nikada neće doći i kako će orahovački sport, koji ima veliki potencijal, zdravo živjeti i raditi – rekao je Grabovac te naglasio kako je prije nekoliko dana izglasavanjem gradskog proračuna potvrđeno da će za sport u 2022. biti izdvojeno 700 tisuća kuna.

Skupstina ZSU grada Orahovice 1

– Sredstva ćemo podijeliti prema našem pravilniku i truditi se da svi klubovi dobiju onoliko koliko im treba za normalan radu sezonama. Ovim putem čestitam svim klubovima na odličnim uspjesima u 2021., rukometašima na naslovu jesenskog prvaka 3. HRL istok, šahistima na naslovu prvaka 4. lige istok i ulasku u 3 ligu, Nogometnom klubu Papuk na odličnom plasmanu na šesto mjesto u jakoj 3. HNL sjever, rukometašicama na odličnim nastupima u 1. HRL ligi za mlađe uzraste, biciklistima na još jednoj odličnoj sezoni te NK DOŠK-u na drugom mjestu u 2. ŽNL VPŽ. Svima u 2022. želim još više uspjeha te prije svega povodom Božića i Nove godine svim sportašima i sportašicama puno zdravlja i sreće – zaključio je Grabovac.

(www.icv.hr, vg)