Udruga “ORAO” u sklopu projekta “Zajedno možemo više” posjetila obitelji hrvatskih branitelja i podijelila im pakete pomoći

U vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana u ponedjeljak, 20. prosinca, Udruga Specijalne policije iz Domovinskog rata “ORAO” Orahovica – Našice, obišla je deset obitelji hrvatskih branitelja lošeg socijalno-imovinskog i zdravstvenog stanja. U sklopu projekta “Zajedno možemo više” podijelila im je pakete koje sadrže prehranu, higijenska i zaštitna sredstva i dezinficijense kao i ostale kućne potrebštine, a sve kako bi hrvatski branitelji ove blagdane obilježili i dočekali na dostojanstven način.

Udruga djeluje na području Virovitičko-podravske i Osječko-baranjske županije te je obišla branitelje iz Čačinaca, Orahovice, Feričanaca, Seone, Zoljana, Podgorača, Klokočevaca, Šaptinovaca, Našičkog Brezika i Našica.

Udruga je tijekom 2021. godine provela niz projekata u suradnji s Ministarstvom hrvatskih branitelja.

U sklopu projekta “Zajedno možemo više”, osim aktivnosti podjele paketa pomoći, jedna od aktivnosti je i predavanje i održavanje kontakta pomoću video-komunacijske aplikacije ZOOM, kao i ‘okruglog stola’ na temu “Branitelji u doba pandemije COVID-19.

(USPDR Orao)