Obilježena 30. obljetnica pogibije hrvatskog viteza Branka Jaklića

Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca i veterana Domovinskog rata te suorganizaciji Udruge dragovoljaca HOS-a Orahovica u Dolcima, rodnom mjestu heroja Branka Jaklića organizirala je 30. obljetnicu pogibije ovog hrvatskog viteza. Branko Jaklić poginuo je 05. prosinca 1991. u Gornjoj Pištani od neprijateljskog snajperskog metka na prvoj crti bojišnice obrane podpapučkih sela. Sjećanje je započelo na Jaklićevom grobnom mjestu gdje su mu počast odali njegovi majka i brat te gradonačelnik Orahovice Saša Rister, vijećnica gradskog Vijeća, predsjednica Mjesnog odbora Dolci i dopredsjednica GO HDZ-a Orahovica Danijela Kordoš te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata iz Orahovice i Duge Međe. Kratak komemorativni program održan je i ispred biste Branku Jakliću u središtu Dolaca gdje se nazočnima prvi obratio predsjednik UHBDVDR Orahovica Miroslav Tot.

-30 godina je prošlo, ali sjećanja na našeg Branka još je u našim srcima. Hvala pd ssrca svima koji su se odazvali našem pozivu, a jedino mi je žao što su u situaciji ove nesretne korone pa nismo za ovu veliku obljetnicu mogli organizirati sve planirane aktivnosti, ali važno je da smo tu i da smo ovom heroju odali dužnu počast i zahvalnost i mogu obećati da ćemo svake godine obilježavati ovaj dan jer Branko Jaklić to i zaslužuje – rekao je Tot.

Obljetnica Branko Jaklic 3

 

Gradonačelnik Orahovice Saša Rister zahvalio se organizatoru koji ustraje u čuvanju uspomene na heroja Branka Jaklića i sve poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu:
-Prošle je 30 godina od pogibije Branka Jaklića, ali tuga u srcu svih nas, a posebno njegove obitelji i dalje ne jenjava. Obitelji ne pomaže ništa jer njihovog sina, oca i brata više nema, ali ovakvi događaji su ti koji čine sve kako se njegovo ime nikada ne zaboravi. Zato zahvaljujem organizatoru i svima koji su došli odati počast Branku Jakliću jer se istina o Domovinskom ratu nikada ne smije zaboraviti, a na ovakav način zasigurno i neće – zaključio je Rister.