Nastavlja se Adventska čarolija u Orahovici: Evo što vas sve čeka

Čarolija Adventa u Orahovici započela je još krajem studenog i, unatoč svim teškoćama zbog pandemije, sve ide prema planu i posjetitelji doista imaju što vidjeti. Ovih dana manifestacija se nastavlja, a prvi događaj je u petak, 10. prosinca kada će na središnjem gradskom trgu na adventskoj pozornici nastupiti Suhopoljski tamburaši.

Dan kasnije, u subotu, 11. prosinca župan Igor Andrović upalit će treću adventsku svijeću uz molitvu i pjesmu koje će predvoditi župnik orahovački, velečasni Željko Strnak. Program će započeti u 18:00 sati, a nakon toga, u 19:00 sati na središnjem gradskom trgu zapjevat će Akademski zbor Filozofskog fakulteta u Zagrebu Concorida Discors. Potom će svoj program održati polaznici osnovne glazbene škole Milka Kelemena Slatina, Područni odjel Orahovica.

U nedjelju 12. prosinca na istom mjestu i istoj pozornici od 18:00 sati bit će održan koncert ”Kud Crkvari i prijatelji” u sklopu kojeg će se predstaviti kulturno-umjetnička društva te još poneki glazbenici.

17. prosinca u petak u 19 sati u Orahovicu će Izviđački odred Lisice iz Slatine donijeti Betlehemsko svjetlo, a potom će od 20:00 sati nastupiti Matija Cvek i Funkensteins.

Subota, 18. prosinca rezervirana je za paljenje 4. adventske svijeće od 18:00 sati, a potom će u 19:00 na adventskoj pozornici nastupiti vokalni a-capella sastav Akvarel iz Osijeka.

U nedjelju 19. prosinca u Orahovici će zapjevati vokalno-instrumentalni sastav The Fusion iz Pitomače, a Adventska čarolija nastavlja se u srijedu, 22. prosinca kada će u 18:30 sati biti uručene nagrade za najljepše fotografije za gradski kalendar 2022. godine i potom će u 19:00 sati nastupiti mladi orahovački glazbenik Krešo Vrkić.

23. prosinca u četvrtak u 18:00 sati prostor orahovačkog Adventa od 18:00 sati posjetit će Ledo medo u organizaciji Kreativne udruge Piccolo, a od 19 sati slijedi rock koncert ”Božić s PAUK-om”.

26. Prosinca u nedjelju za glazbeni program od 18:30 zadužen je Royal bend iz Đakova, zatim 29. prosinca od 18 sati svoj koncert održat će Puhački orkestar DVD-a Orahovica te potom će nastupiti osječki tamburaški orkestar Golden Strings Orchestra.

30. prosinca bit će otvoren dječji disko od od 17:30, a potom će zapjevati Tamburaški sastav Panona od 18:45.

Doček Nove godien u Orahovici 31.12. započinje u 21:30, a za dobar provod u najluđoj noći pobrinut će se Tamburaški sastav ”Čokanj”.

(www.icv.hr, vg)