Župnik Željko Strnak u Orahovici upalio prvu adventsku svijeću: Zabavnim programom započela orahovačka ‘Adventska čarolija’

Započeo je Advent u Orahovici ili bolje rečeno ‘Adventska čarolija’. Građani Orahovice prvo su se okupili na kružnom toku u središtu grada gdje je postavljen veliki adventski vijenac, gdje je uz molitvu i pjesmu orahovački župnik, velečasni Željko Strnak upalio prvu adventsku svijeću.

-Ove svijeće koje palimo su znak svjetla naše duše, našu budnosti i raspjevanosti da ovih dana, svaki dan kličemo i govorimo – dođi gospodine Isuse. Kako se one budu iz nedjelje u nedjelju palile, sve više će svijetliti naša besmrtna i neumrla duša. Stiže naš susret s Gospodinom koji dolazi u ponovnom dolasku i koji će doći u Betlehemu kao mali Bog da pohodi svijet i da nas pouči i povede putem spasenja – rekao je župnik Željko Strnak.

Orahovački vjernici su potom paljenje prve adventske svijeće ispratili zajedničkom molitvom i pjesmom, a velečasni Strnak sve ih je pozvao u sljedeću subotu od 18 sati na paljenje druge svijeće.

Advent-prva-vecer-8-Custom

Nazočne je na kraju pozdravio orahovački gradonačelnik Saša Rister.

-Moram prvo zahvaliti svim sugrađanima koji su došli na ovu malu svečanost paljenja prve advenstke svijeće, župniku koji je pristao i prihvatio naš poziv za ovom organizacijom te i upalio prvu svijeću, a veliko hvala i župnom zboru koji je sve ovo pratio. Ovime se započelo s našom manifestacijom ‘Adventska čarolija’ koja će biti održana, iako ne u onom obliku koji smo željeli, ali svi znamo kakva je epidemiološka situacija i da drugačije nije išlo. Sljedeća četiri vikenda imat ćemo niz događanja i ovim putem pozivam sve Orahovčane i one koji žele posjetiti naš grad da nam se pridruže. Večeras sam pri paljenju prve svijeće našim sugrađanima poslao jednu posebnu poruku da u ovo predblagdansko vrijeme i nadolazeće blagdane provedemo u miru, ljubavi, zajedništvu i naravno prije svega u zdravlju, jer zdravlje nam je najvažnije – rekao je Rister.

Prva Adventska večer u gradu podno Ružice zaključena je fritulama, kuhanim vinom i zabavnim programom, uz nastup sastava Lege iz Osijeka.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

Župnik Željko Strnak u Orahovici upalio prvu adventsku svijeću: Zabavnim programom započela orahovačka ‘Adventska čarolija’