Pošaljite vlastitu fotografiju i sudjelujte u kreiranju kalendara grada Orahovice za 2022. godinu

Grad Orahovica i ove će godine tradicionalno svakom kućanstvu na području grada dostaviti besplatni kalendar za narednu 2022. godinu. S podjelom kalendara krenut će se u prosincu, a ono što je najbitnije je upravo to da su Grad Orahovica i Turistička zajednica donijeli zajedničku odluku, o raspisivanju natječaja u kojem stoji da ove godine kreiranje kalendara prepuštaju svim stanovnicima Orahovice, odnosno onima koji se bave fotografiranjem.

Naime, pozivaju se svi fotografi amateri da se jave na natječaj koji se provodi putem web stranice Grada Orahovice, a kako navode cilj navedenog natječaja je taj da se prikažu sve ljepote i turistička ponuda Orahovice kroz sva četiri godišnja doba na kalendaru koji će imati 12 stranica.

Autor na navedenom natječaju ima pravo sudjelovati s više kolor ili crno – bijelih fotografija, a sve fotografije predaju se popunjavanjem prijavnice koja je sastavni dio natječaja, te slanjem fotografija i popunjene prijavnice putem e-maila na adresu tzgorahovica@tzgorahovica.gmail.com

Fotografije koje se šalju na natječaj moraju biti u digitalnom obliku, A4 formata, dimenzija 210 x 297 mm (2500 x 3500 piksela) rezolucije 300 dpi, te ne smiju sadržavati nikakve tekstualne poruke ni potpise.

Natječaj za fotografije za kalendar Grada Orahovice 2022. godine, otvoren je od danas, 11.11.2021. do 21.11.2021. godine, a kada će nakon zatvaranja natječaja povjerenstvo za odabir najboljih fotografija izabrati 13 fotografija koje će krasiti kalendar.

Rezultati će se objavit na web stranicama Grada Orahovice, Turističke zajednice i Radio Orahovice, a svakom od autora čija fotografija bude izabrana od strane povjerenstva, Turistička zajednica i Grad Orahovica uručit će prigodni poklon paket, na svečanom predstavljanju kalendara koje će biti upriličeno u prosincu na ovogodišnjoj “4. Adventskoj čaroliji”.

  • Ove godine odlučili smo se na malo drugačiju izradu gradskog kalendara. Naime, kreiranje kalendara smo prepustili našim sugrađanima, a kako se na društvenim mrežama po fotografijama koje Orahovčani svakodnevno objavljuju može vidjeti, nema sumnje da će nam kalendar biti sastavljen od prekrasnih fotografija. Siguran sam da su ljubitelji fotografiranja i ove godine ovjekovječili najljepše prizore i simbole našeg grada, stoga im poručujem da ne oklijevaju i da se uključe u izradu kalendara Grada Orahovice za 2022. godinu, poručio je gradonačelnik Saša Rister.

Potrebne obrasce preuzmite ovdje:

Prijavnica-za-Foto-natjecaj-Grada-Orahovice-2022.

Natjecaj-za-fotografiju-Grad-Orahovica-2022.