Vrhunska craft piva, fenomenalni Brkovi i prepun gradski trg na prvom Orahovica craft beer festu

Udruga P.A.U.K Orahovica u suradnji s Turističkom Zajednicom i Gradom Orahovica organizirala je prvi Orahovica craft beer fest za sve ljubitelje dobrog piva i rock glazbe. Manifestacija je održana na prepunom središnjem gradskom trgu, a sve je započeo domaći orahovački domaći DJ Mario. Dobrim starim rock stvarima nastavio je Kongo Acoustic, a potom je krenuo vrhunac večeri. Prvo je održano natjecanje u eksiranju piva za žene i muškarce koji su imali po dva kruga, kvalifikacijski i finale, a u svakom se moralo popiti po pola litre piva, prvo normalno iz čaše, a potom na slamku. Kod muškaraca je slavio Matija iz Feričanaca, dok je kod žena slavila, kako su iz udruge rekli, samo Nataša. I onda su krenuli popularni zagrebački Brkovi i nastala je prava ludnica, prepun trg u glas je pjevao sve njihove hitove, drmalo se i skakalo sve do ponoći.

– Na sajmu u sklopu Festa predstavilo se pet craft pivovara s više od 12 vrsta piva. Tako su nazočni iz cijel Slavonije i šire mogli kušati proizvode pivovare Mali div – Osijek, Funky brewery Slavonski brod, Bošnjak Nova Gradiška, Walkow Vukovar i Pitko Pitomača. Za dobru pivsku hranu pobrinuli su se djelatnici poduzeća Ružica grad Orahovica. Ovo nam je prvi puta da nešto ovako organiziramo i dobili smo same pohvale što nam je veliki motiv da ovaj Craft beer fest postane tradicija. Moram svakako reći kako ove godine zbog epidemiološke situacije nismo u mogućnosti organizirati našu tradicionalnu Paučinu, rođendan PAUK-a pa smo evo ovaj događaj označili i kao proslavu PAUK-ovog rođendana što se pokazalo kao najbolja moguća zamjena – rekao je predsjednik udruge PAUK Mirko Kufner.

DSC 0032

Craft beer fest je otvorio orahovački gradonačelnik Saša Rister.

– Moram se prije svega zahvaliti udruzi P.A.U.K na odličnoj ideji i organizaciji te im ovim putem i čestitati njihov rođendan. Pokazao se ovo kao odličan potez i događaj koji je napunio naš središnji gradski trg i definitivno ćemo i narednih godina ustrajati na ovom festivalu – rekao je Rister.

Vedran ili poznatiji kao Šemso iz Brkova bio je oduševljen viđenim i doživljenim.

– Orahovica je predivna, kada smo spuštali prema gradu svi smo bili oduševljeni prvom prirodom i okruženjem, a onda kada smo sišli na trg, ludnica. Nedostaje nam ovakvih događanja, ali Brkovi bez obzira na sve ne sjede prekriženih ruku, stalno nešto radimo. Ipak, ovakvi događaji su pravi zalet za dalje, hvala P.A.U.K-u, Gradu i svima koji su nas pozvali i od srca hvala vrhunskoj publici. Posebno hvala našim vjernim pratiteljima koji su povukli čak iz Poljske na ovaj festival u Orahovici – zaključio je Šemso.

Craft beer fest probudio je Orahovicu i pokazao koliko su Orahovčani željni događaja na otvorenom, a Udruga PAUK se još jednom pokazala kao ona koja zna prepoznati i još bolje organizirati. (www.icv.hr, vg)

Vrhunska craft piva, fenomenalni Brkovi i prepun gradski trg na prvom Orahovica craft beer festu