ORAHOVAČKA KESTENIJADA Ispečeno 700 kilograma kestena te podijeljeno preko 520 porcija deserta od kestena

Jesen manifestacija karakterističnih za ovo doba godine u Orahovici, zaključena je tradicionalnom manifestacijom ”Dani kestena i mladog vina – Kestenijada” koja je održana na središnjem gradskom trgu u organizaciji Grada i Turističke zajednica grada Orahovice. Hrvatsko planinarsko društvo tijekom manifestacije ispeklo je oko 700 kilograma kestena, a mnogi OPG- s područja grada i susjednih gradova i općina predstavili su svoje proizvode na štandovima.

Velik broj nazočnih, ispunjen gradski trg pozdravio je i gradonačelnik Orahovice Saša Rister.

-Ovaj naš poznati jesenski mjesec zaključujemo s jednom od najpoznatijih jesenskih delicija, kestenom i naravno vrhunskom Božanskom kapljicom. Od srca hvala udrugama Jaglac, umirovljenika i starijih osoba, djelatnicima komunalnog poduzeća ”Papuk” te poduzeća Ružica grad koji su prije nekoliko dana izrezali i pripremili za pečenje preko 700 kilograma kestena. Isto tako veliko hvala našim planinarima HPD-u Orahovica koji su vrijedno cijeli dan pekli kestene i pripremili ih na odličan način, zatim tvrtci Ciprijanović za donaciju drva te vinariji Patkoš za donaciju vina. Veliko hvala Udruzi kuhara i slastičara grada Slatine koji su pripremili i podijelili stotine porcije slatkog kesten-deserta, zatim svim OPG-ima koji su došli predstaviti svoje proizvoda na naš trg i najviše hvala svim našim dragim posjetiteljima koji su napunili trg – rekao je gradonačelnik Rister.

Udruga kuhara i slastičara grada Slatine pripremili su i podijelili preko 520 porcija slatkog kesten deserta koji je ruku djelo najbolje hrvatske slastičarke, dopredsjednice Udruge Sandre Jadek te predsjednika udruge Dražena Šafara.

-Ove godine nažalost zbog epidemioloških razloga nismo mogli pripremiti tradicionalnu roladu od kestena, ali smo se odlučili na ovaj desert koji se pokazao punim pogotkom i razgrabljen je za svega 8 minuta. Desert je napravljen od kesten pire s dodatnim voćnim okusima i po pohvala koje smo dobili, vjerujem da s svima svidjelo. Hvala Gradu Orahovici na pozivu i vidimo se sigurno iduće godine – rekao je predsjednik udruge Dražen Šafar.

Uz kestene, pečene, vruće, vrhunska vina i zvuk tamburice Tamburaškog sastava Panona, druženje na središnjem orahovačkom gradskom trgu trajalo je do kasnih večernjih sati. (www.icv.hr, vg)

ORAHOVAČKA KESTENIJADA Ispečeno 700 kilograma kestena te podijeljeno preko 520 porcija deserta od kestena