ŽUPAN ANDROVIĆ POSJETIO ORAHOVICU

Virovitičko-podravski župan, Igor Andrović, boravio je u Orahovici, a svoj radni posjet u društvu domaćina, povjerenika Vlade RH za Grad Orahovicu, Saše Ristera, započeo je obilaskom radova izgradnje budućeg Centra za prevenciju, dijagnostiku, liječenje i rehabilitaciju kardiovaskularnih bolesnika. Povjerenik Rister tom ga je prilikom upoznao s dinamikom izvođenja radova, te planovima osječkog Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo, koji bi, u suradnji s gradom Orahovicom i Srednjom školom “Stjepan Ivšić” u skorijoj budućnosti u Orahovici trebao pokrenuti i srednjoškolski smjer fizioterapije . Centar za rehabilitaciju trebao biti završen i u potpunosti u funkciji početkom listopada ove godine , rekao je Rister i imat će, bez sumnje, veliki utjecaj na razvoj sve značajnijeg zdravstvenog turizma.

Nakon toga je župan Andrović gostovao u programu Radio Orahovice, gdje je, između ostaloga, govorio o aktualnoj situaciji vezanoj uz pandemiju korona virusa, o potporama obrtnicima i poljoprivrednicima, ali i o financiranju sporta u Orahovici te izgradnji nove zgrade Osnovne škole.

Primarni razlog današnjeg županovog dolaska u Orahovicu bio je uručivanje Ugovora vrijednog 30 tisuća kuna, temeljem kojega će Virovitičko – podravska županija orahovačkoj udruzi “Jaglac” sufinancirati socijalnu uslugu poludnevnog boravka. Ugovor je župan uručio predsjednici Udruge “Jaglac” Đurđi Šimatović, koja je tom prilikom rekla:

 Za našu Udrugu ovo je povijesni trenutak, budući da prvi puta sklapamo Ugovor o direktnom financiranju iz proračuna, a nadamo se da će ovaj primjer slijediti i Grad Orahovica, ali i susjedne općine: Čačinci, Zdenci i Crnac. Ovim Ugovorom Županija će sufinancirati trogodišnji program “Jaglac- moj drugi dom”, koji je financiran od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a zahvaljujući kojemu je trenutno osigurana usluga poludnevnog boravka za 25 korisnika.

Za Udrugu “Jaglac”, župan Andrović je imao samo riječi hvale, te rekao da će , ukoliko bude potrebe, Županija i u budućnosti nastaviti pomagati:

– Pohvaljujem “Jaglac” na svemu onome što rade, jer mislim da nema natječaja na koji se nisu prijavili, a da su imali tu mogućnost. To je jedan jako lijep primjer kako udruge trebaju funkcionirati i na tome im čestitam. Riječ je o udruzi koja okuplja korisnike i s područja susjedne Osječko-baranjske županije i ovo je najmanje što je Županija mogla učiniti – poručio je Andrović.