ODRŽANA IZBORNA-IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA DVD NOVA JOŠAVA

Članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Nova Jošava održali su svoju redovnu izvještajnu i izbornu skupštinu koju su uveličali povjerenik Vlade RH za Grad Orahovicu Saša Rister te predsjednik i zapovjednik Vatrogasne zajednice Orahovica Mario Gubeljak i Robert Orina. Izvješće o radu društva i operative podnio je zapovjednik Damir Malij naglasio je kako intervencija nije bilo puno, ali sve su odrađene na vrijeme i uspješno.

Nakon ostalih podnesenih i usvojenih izvješća pristupilo se izborima za novo vodstvo Društva. Tako je jednoglasno na novi petogodišnji mandat za predsjednika izabran dosadašnji Željko Mihalek, i u novom mandatu zapovjednik će biti Damir Malij dok su u Upravni odbor izabrani Đula Hegediš, Siniša Kalem, Zvonko Ambroš, Mario Mihalek, Marko Čačinović, Ivan Čačinović, Mario Kruljac, Dražen Šnjarić, Dražen Patek, Petar Čačinović i Željko Čačinović. Sud časti čine Ivan Grgurić kao predsjednik te članovi Milan Kruljac, Slavko Gali, Zdravko Opat i Mario Ambroš.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Mario Gubeljak uz čestitku na uspješnom radu poručio je ako očekuje uključivanje još većeg broja mladih te naglasio kako će Zajednica pomoći u nabavci novog vatrogasnog vozila za društvo.

Zapovjednik Robert Orina izrazio je zadovoljstvo aktivnošću novojošavačkih vatrogasaca u svim aktivnostima na koje su pozivani te obavijestio je članove društva kako će osobno i putem Zajednice pokušati pronaći način nabavke željenog vatrogasnog vozila putem donacije iz Tirola ili nekim drugim putem.

Povjerenik Vlade RH Saša Rister čestitao je novoizabranom vodstvu.

– Novoizabranima u njihovom mandatu želim što manje intervencija i požara, a za ostale aktivnosti se nadam kako će ova pandemija popustiti i tada će sve biti lakše, a posebno za ove vrijedne vatrogasce koji su kroz protekle godine pokazali koliko su spremni učiniti za svoje mjesto i mještane – rekao je Rister.

(www.icv.hr, vg)