ZŠUGO održala godišnju izvještajnu skupštinu

Godišnju izvještajnu Skupštinu održali su proteklog tjedna i članovi Zajednice športskih udruga Grada Orahovice. Skupštini je nazočilo 20 od 25 delegata, i to predstavnici ŠRK Šaran, Nogometnog kluba Papuk, Hrvatskog planinarskog društva Orahovica, Škole nogometa Orahovica, Šahovskog, Rukometnog kluba, Tenis kluba, Kuglačkog kluba, Biciklističkog kluba Lood, Stolnoteniskog kluba Orahovica, Sportsko rekreacijskog društva, Ženskog rukometnog kluba i NK DOŠK Dolci. Skupštinu je svojim dolaskom uveličala i orahovačka gradonačelnica Ana – Marija Petin.

U protekloj godini održano je osam sastanaka Upravnog odbora s više od trideset točaka Dnevnog reda, rekao je podnoseći izvješće o radu Zajednice u protekloj godini predsjednik Igor Hozić. Prva dva mjeseca prošle godine bila su rezervirana za posjete godišnjim skupštinama klubova, rekao je Hozić koji je napomenuo kako su određene komisije pregledale financijska izvješća klubova. Svi klubovi opravdali su dodijeljena sredstva transparentno, osim Šahovskog kluba, protiv kojeg su nadležna tijela provela postupak, koji je još uvijek u tijeku. S dorađenim kriterijima raspisan je potom Javni poziv za dodjelu financijskih sredstava, koja su tijekom godine klubovima, u dva navrata doznačavana u jednakim obrocima. U petom mjesecu Zajednica je u sklopu Outdoor festivala, bila organizator proglašenja najboljih sportaša Grada Orahovice za 2018. godinu. Bivša dvorana kina Papuk toga dana bila je poprište vrhunske sportske priredbe, na kojoj su nazočili brojni sportaši ali i visoki gosti.Tijekom ljeta rješavao se problem Šahovskog kluba Orahovica. Naime, Šahovski klub nije u mogućnosti, a zbog nesavjesnog poslovanja, dobivati novac namijenjen radu kluba pune dvije godine, pa su klub od rasformiranja pomogli gotovo svi gradski klubovi s donacijom od 500 kuna. Napomenuo je Hozić kako je Zajednica bila pokrovitelj ili suorganizator brojnih Memorijalnih turnira, a izrazio je i nezadovoljstvo neaktivnošću predstavnika orahovačke Zajednice u Županijskoj zajednici sportskih klubova.

Na koncu se Hozić zahvalio zaposlenicima JUO Grada Orahovice na velikoj podršci u radu. U financijskom izvješću naznačeno je kako su prihodi od Grada Orahovice iznosili 600 tisuća kuna. 566 tisuća i 262 kune za rad su dobili klubovi, nešto više od 12 tisuća kuna potrošeno je za pokroviteljstva memorijalnih turnira, izradu priznanja i diploma za izbor najboljih sportaša, te troškove prošlogodišnje skupštine, dok će Iznos od 21 tisuće kune, a koji je bo namijenjen financiranju izgradnje sportske podloge, a koji nije utrošen, biti, a nakon Odluke Upravnog odbora, raspoređen klubovima. Plan rada za tekuću godinu gotovo je identičan prošlogodišnjem, ali najveći problem je nemogućnost raspisivanja Javnog poziva za dodjelu novca, jer Proračun za tekuću godinu nije donesen, pa novac ne može biti niti doznačen. Nakon što su sva izvješća većinom glasova usvojena, za nove predstavile orahovačke Zajednice u Županijskoj zajednici sportskih udruga, umjesto dosadašnjih članova Dalibora Fofonjke i Stjepana Dujmića, izabrani su Darijo Krmpotić i Igor Hozić.

Skupštini nazočna gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin, čestitala je predsjedniku Hoziću i Upravnom odboru na odrađenim aktivnostima u protekloj godini, jer orahovački sport, kako je rekla, nikada nije bio zdraviji i bogatiji. Rekla je Petin kako je Grad ulagao u obnovu sportskih objekata, pa je tako uređen prilaz Nogometnom klubu, kupljen je novi semafor, a Grad ulaže i u obnovu igrališta kod zgrade Fakulteta, gdje će vrlo brzo niknuti multifunkcionalno igralište s odgovarajućom podlogom. I Petin se osvrnula ne nemogućnost financiranja sporta, jer Proračun nije donesen, rekavši kako se nada da će nakon provedenih izbora i taj problem brzo biti riješen. Zaključila je gradonačelnica kako će sport u ovoj godini dobiti dodatnih 100 tisuća kuna, jer kako je navela, sport je vrlo bitna grana razvoja Orahovice. Na koncu je Petin čestitala svim klubovima na postignutim rezultatima, a posebno onima koji vode brigu o mladima.

{gallery}SlikeGodina2020/2020-03-02-zsugo{/gallery}