Za Barbaru prikupljeno 18.641,50 kuna, akcija još traje

U subotu i jučer u organizaciji Grada Orahovice i ŽRK Orahovica održan je sportski događaj pod nazivom “Sportski vikend za Barbaru”. Podsjetimo se, Barbara Kecman 16-godišnja je Orahovčanka koja posljednjih nekoliko godina s obitelji živi u Puli, a koju je šira javnost pobliže upoznala 2017. godine, prilikom humanitarne akcija koju su tada, a zbog njenog teškog zdravstvenog stanja, pokrenuli sestra Bernardica i brat Dominik.

Naime, Barbara posljednjih 5 godina vodi veliku bitku s opakom Chronovom bolesti, a u posljednje vrijeme stanje joj se dodatno pogoršalo, te joj je hitno potreban novi ciklus terapija. Međutim, veliki je problem što se terapija provodi u Belgiji i iziskuje velika financijska sredstva. S obzirom na to da je to jedina opcija za Barbaru, a njeni roditelji nemaju financijskih mogućnosti, u pomoć Barbari priskočili su Grad Orahovica i Ženski rukometni klub Orahovica za koji je nekad nastupala i Barbara ali i njena sestra Bernardica i majka Đurđica.

Kako bi pomogli Barbari, Grad Orahovica i Ženski rukometni klub Orahovica organizirali su veliki dvodnevni sportski događaj, koji se pod nazivom “Sportski vikend za Barbaru” održao proteklog vikenda u sportskoj dvorani u Orahovici, a sve s ciljem prikupljanjem financijskih sredstava za liječenje teško bolesne Barbare. Pozivu organizatora odazvalo se mnoštvo klubova, kako iz Orahovice tako i iz susjednih mjesta i gradova koji su na koncu doprinijeli da ova akcija itekako uspije. U dva dana prikupljeno je 18.641,50 kn i 30 eura.

Važno je napomenuti kako u navedeni iznos nisu uključena sredstva od aukcije dresova, koja će potrajati još nekoliko dana, a licitirati se i dalje može na službenoj Facebook stranici ŽRK Orahovica. Dvodnevna zbivanja posjetila je i orahovačka gradonačelnica, Ana-Marija Petin, koja je u ime organizatora zahvalila svim dionicima događanja, rekavši kako je Orahovica još jednom otvorila svoje veliko humano srce. Idejna začetnica zbivanja, trenerica ŽRK Orahovica, Andrijana Rukavina, također se zahvalila svima na dolasku i pruženoj pomoći, rekavši kako Grad Orahovica ima puno sportskih prijatelja koji su svoju odanost Gradu i orahovačkom sportu pokazali samim dolaskom I financijskim dotacijama.

U akciji su osim Grada Orahovice i ŽRK Orahovica još sudjelovali: ŠN Orahovica, nogometni klubovi: Papuk, Mladost Čačinci, Slavonija Sladojevci, Željezničar iz Markovca Našičkog, DOŠK Dolci, veterani orahovačkog Papuka i Mikleuša te rukometni klubovi Orahovica, Mladost iz Donjeg Miholjca, ŽRK Virovitica 1234, ŽRK Bjelovar, RŠD Bjelovar, ŽRK Slatina, OŠ Ivane Brlić-Mažuranić, BK Lood, ŠRK Šaran i Tenis klub Orahovica. Medijski pokrovitelj i ovog zbivanja bio je Radio Orahovica.

Nema sumnje da je Orahovica u protekla dva dana disala za svoju bivšu sugrađanku, kojoj želimo uspješan i brz oporavak!