PRIOPĆENJE GRADONAČELNICE

Uvažavajući sve bitne čimbenike, posebno mišljenje epidemiološke struke, o opasnostima vezanim za koronavirus, sukladno zaključcima s 3. sjednice Stožera civilne zaštite Grada Orahovice održane 12.ožujka 2020, te u skladu s preporukama Ravnateljstva civilne zaštite Republike Hrvatske s ciljem podizanja svijesti građana na potrebu maksimalno odgovornog ponašanja i bezrezervne primjene preporuka i mjera nadležnog tijela javno zdravstvene vlasti Republike Hrvatske u svrhu sprečavanja širenja bolesti uzrokovane virusom COVID-19, a kojim se obuhvaćeni svi dionici od građana do nositelja pojedinih mjera i aktivnosti Gradonačelnica Grada Orahovice izdaje sljedeće priopćenje,

Zabranjuju se sva javna okupljanja bez obzira na broj sudionika i veličinu prostora.

Preporuča se građanima da odlaze liječniku samo ako je nužno, u svim ostalim slučajevima da liječnika kontaktiraju telefonskim putem.

Preporuča se sahrane obavljati u najužem krugu obitelji.

Javni ustanovama, firmama i ugostiteljskim objektima na području Grada Orahovice preporuča se na vidljivim mjestima osigurati dezinfekcijske punktove.

Građanima koji osjete simptome koji upućuju na zarazu koronavirusom nalaže se da telefonskim putem kontaktiraju dežurnu epidemiološku službu Virovitičko-podravske županije na brojeve mobitela 098 465 945 i 098 465 944 ili jednostavno na broj 112.

Za sve dodatne i nove informacije obavezno pratiti stranice Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Ministarstva zdravstva, Ravnateljstva civilne zaštite, Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Službene stranice Grada Orahovice te Radija Orahovice.