Održana sjednica Stožera civilne zaštite za područje Grada Orahovice

Pod predsjedanjem Dalibora Fofonjke, danas je održana treća sjednica Stožera civilne zaštite za područje Grada Orahovice, a tema sastanka bila je novonastala situacija koju je prouzrokovao koronavirus. Osim 10 članova Stožera, današnjem sastanku nazočila je i orahovačka gradonačelnica Ana – Marija Petin, ravnatelji Osnove i Srednje škole Orahovica Maja Škraba i Zorislav Milković te ravnateljica Dječjeg vrtića Borislava Kordoš.

Situacija nije alarmantna, no svakako je upozoravajuća, rekla je članica stožera doktorica Marijana Vidaković Peček, dok je gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin poručila svim građanima Orahovice da se suzdrže od daljnjih putovanja, te napuštanja svoga grada. Također je poručila kako je vrlo bitno da se prate najnovije vijesti lokalne radio postaje kako u eteru tako i na društvenim mrežama. Svi članovi stožera su se složili kako građane treba osvijestiti o važnosti prevencije i poduzimanju svih mjera kako bi se spriječilo širenje virusa.

“Jednoglasno smo donijeli Odluku kojom preporučujemo odgodu svih javnih okupljanja na području Orahovice do daljnjega. Isto tako poručujemo svim našim sugrađanima da ne posjećuju Dom zdravlja, ako zaista za to nemaju potrebe. U vašem programu punih mjesec dana se o tome priča i ja s ovog mjesta zamoljavam sugrađane da se drže uputa. Ako bilo tko osjeti simptome virusa, a koji je došao s područja gdje je koronavirus prisutan, dužan se javiti dežurnim županijskim epidemiolozima na brojeve mobitela 098 46 59 44 ili 098 46 59 45 ili jednostavno na roj 112. Pritisak na orahovački Dom zdravlja i tamošnje liječnike se mora smanjiti i na tome moramo svi raditi. Vrlo brzo bit će izdane brošure i plakati s kojima ćemo ući u orahovačka poduzeća i tvrtke, kako bi educirali vlasnike poduzeća i radnike, jer zatvaranje pogona bilo bi u ovom trenutku pogubno. Situacija postaje ozbiljna i svi mi moramo se ponašati odgovorno kako bismo spriječili daljnje širenje ovog virusa”rekao je danas načelnik Stožera civilne zaštite za Grad Orahovicu Dalibor Fofonjka.