Održana godišnja Skupština Udruge umirovljenika Hrvatske Grada Orahovice

Udruga umirovljenika Hrvatske Grada Orahovice održala je proteklog tjedna, u petak, redovnu godišnju izvještajnu skupštinu. Izvješće o radu Udruge za proteklu godinu podnio je predsjednik, Tomo Pleša, u kojem je istaknuo najvažnije aktivnosti udruge: brojne izlete, posjete mjestima s bogatom povijesnom i kulturnom baštinom, te druženja svakog zadnjeg utorka u mjesecu. Na kraju svoga izvješća, predsjednik Pleša se zahvalio gradonačelnici i Gradu Orahovici na kupljenom računalu i organizaciji tečaja informatike za umirovljenike, te se zahvalio svim sponzorima i svima onima koji su na bilo koji način pridonijeli kvalitetnijem radu udruge.

Govoreći o planu rada za tekuću godinu, Pleša je rekao kako i i dalje planiraju organizirati izlete i druženja, a osim toga omogućit će svim članovima kupovinu drva za ogrjev uz mogućnost otplate do 6 mjeseci.

Po završetku skupštine, riječi pozdrava uputila je i gradonačelnica Grada Orahovice, Ana-Marija Petin, koja je napomenula kako je Grad Orahovica povisio iznos božićnice i uskrsnice sa 100 na 200 kn, za sve umirovljenike slabijeg imovinskog stanja, te kako su započeli i sa organizacijom obilježavanjem Međunarodnog dana starijih osoba, odmah po dolasku na vlast. Govorila je Petin i o pokretanju projekta ,,Zaželi“ , čiji su korisnici upravo osobe starije životne dobi. Na koncu je čestitala udruzi na izuzetnom radu i na odličnoj suradnji s Gradom, te izrazila nadu da će se takva suradnja nastaviti i u budućnosti.