DU “Orahovica” – održana redovna godišnja izvještajna Skupština

Veliki broj članova udruge i gostiju, predstavnika dijabetičkih udruga iz Slavonskog Broda, Našica, Donjeg Miholjca, Slatine i Virovitice, nazočio je redovnoj godišnjoj izvještajnoj Skupštini Dijabetičke udruge “Orahovica”, koja je održana u subotu.

I u 2019. godini program rada Udruge temeljio se na organiziranju i povezivanju pojedinaca i dijabetičkih klubova, s ciljem unaprijeđivanja zdravstvene i druge zaštite oboljelih od šećerne bolesti, poticanju ranog otkrivanja i prevenciji šećerne bolesti, te edukaciji i osposobljavanju članova Udruge i drugih oboljelih osoba, za normalan život i rad sa šećernom bolesti, rekao je, podnoseći izvješće o radu za proteklu godinu, predsjednik Udruge, Ivica Martinčević.

Udruga je u 2019. godini brojala 106 članova, a za njih su, kao uostalom i za sve zainteresirane građane, organizirana dva stručna predavanja, na kojima su mogli dobiti sve relevantne informacije vezane uz dijabetes. U izvješću je Martinčević naveo i uspješnu organizaciju tradicionalne akcije “Slatki na Papuku”, koja je po 18.-ti puta održana na orahovačkom jezeru u nazočnosti velikog broja gostiju iz cijele Slavonije ali i ostalih dijelova Hrvatske. Osim toga, članovi Izvršnog odbora održali su tijekom godine 11 sjednica, a organizirana su i redovna okupljanja ponedjeljkom, na kojima su članovi Udruge, osim kontrole šećera, mogli iznijeti i sve probleme s kojima se susreću u svakodnevnom životu sa šećernom bolesti. Akcije besplatne kontrole šećera u krvi i krvnog tlaka bile su, prema riječima predsjednika Martinčevića, najuspješnije, jer se njima odazvalo oko tisuću osoba, među kojima je nažalost bilo i novootkrivenih dijabetičara. Istaknuo je uspješnu suradnju s gotovo svim dijabetičkim udrugama iz Slavonije, te podsjetio da je Udruga ostvarila i prekograničnu suradnju s nekoliko udruga iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Na kraju izvješća, predsjednik Martinčević se zahvalio Gradu Orahovici i općinama Crnac, Čačinci i Zdenci, te svim tvrtkama koje su financijski ili na bilo koji drugi način pomogli radu Udruge.

Kao predstavnik Grada Orahovice, Skupštini je nazočio MIlan Babac, koji je pohvalio trud članova Udruge, poželio im puno uspjeha u daljnjem radu te poručio da će i u budućnosti imati podršku Grada Orahovice u svim aktivnostima.