Spektakularan doček Nove na orahovačkom gradskom trgu

Posljednji sadržaj ovogodišnje „Adventske čarolije“ bio je ispraćaj Stare i doček Nove 2020. godine. Brojni Orahovčani i njihovi gosti, ali i stanovnici susjednih općina, odabrali su središnji gradski orahovački trg kako bi sa svojim društvom ili pak sami ispratili Staru i dočekali Novu godinu. Za dobro raspoloženje bili su zaduženi članovi Tamburaškog sastava Čokanj, koji su i ovaj puta svojom svirkom razveselili i rasplesali  gotovo sve nazočne.

Točno u ponoć čestitku je uputila gradonačelnica Ana – Marija Petin koja je rekla kako je godina koja je iza nas bila godina u kojoj se trudila ispuniti obećanja i očekivanja sugrađana, te kako je uvjerena da će u Novoj 2020. godini nastaviti započete projekte za još bolju i ljepšu budućnost Orahovice. Nakon, kako kažu neki od sugrađana, nikada ljepšeg i spektakularnijeg  vatrometa, gradonačelnica Petin na trgu je podijelila novogodišnji šampanjac, poželjevši  društvima još jednom svako dobro u novom ljetu.

Zabava je potrajala do ranih jutarnjih sati, a osim brojnih petardi i pirotehničkih sredstava, koja nisu izostala niti protekle noći,  te  prema izvješću zapovjednika Policijske  postaje Orahovica Krunoslava Bota i djelatnika Hitne medicinske pomoći, najluđa i najduža  noć u godini   protekla je bez ikakvih hitnih intervencija te narušavanja javnog reda i mira.

{gallery}SlikeGodina2020/2020-01-01-doceknove2019{/gallery}