Održan zbor građana Mjesnog odbora Nova Jošava

U mjesnom domu u Novoj Jošavi u nedjelju je održan zbor građana tog Mjesnog odbora, kojemu je nazočio veliki broj mještana ovog prigradskog naselja.

Kako je rekla gradonačelnica Ana Marija Petin, razlog sazivanja zbora građana bilo je podnošenje financijskog izvješća za proteklu godinu te donošenje plana rada za 2020. godinu, a osim toga, sastanak je bio i prilika da mještani Nove Jošave upoznaju gradonačelnicu s problematikom s kojom se svakodnevno susreću ali isto tako i da iznesu svoje prijedloge, sve s ciljem kako bi unaprijedili kvalitetu života svih mještana Nove Jošave. Najviše pitanja mještani su gradonačelnici i njenim suradnicima postavljali o održavanju poljskih puteva, rješavanju problema zapuštenih okućnica, izgradnji pješačkih staza te o izgradnji dječjeg igrališta.

Govoreći o projektima koji se planiraju realizirati u tekućoj godini na području Mjesnog odbora Nova Jošava, gradonačelnica Petin je navela izradu projektne dokumentacije za nekoliko značajnih projekata, kao što su sustav odvodnje i kanalizacije, izgradnja pješačke staze, dječjeg igrališta te nadstrešnica, no realizacija tih aktivnosti ovisi o usvajanju Proračuna, te će iste biti na “čekanju” dok se on ne usvoji, rekla je Petin. Zahvalila se gradonačelnica mještanima na odazivu, a jučerašnju raspravu je ocijenila dobrom i konstruktivnom, te poručila da svi zajedno trebaju doprinijeti kako bi se kvaliteta života podigla na jednu višu razinu, ne samo na području Mjesnog odbora Nova Jošava, već i svih ostalih prigradskih naselja i Grada Orahovice.

Zadovoljan nakon sastanka bio je i član vijeća Mjesnog odbora Nova Jošava, Željko Mihalek, koji je istaknuo jako dobru suradnju s Gradom, te se zahvalio gradonačelnici Petin na pomoći prilikom uređenja mjesnog vatrogasnog doma.

{gallery}SlikeGodina2020/2020-01-20-zbornjosava{/gallery}