U ponedjeljak 09. prosinca počinje isplata božićnice

Grad Orahovica na čelu s gradonačelnicom Anom – Marijom Petin i ove je godine osigurao sredstva za isplatu božićnice umirovljenicima, socijalno ugroženim osobama te osobama s invaliditetom, koji primaju pomoć iz gradskog proračuna i Centra za socijalnu skrb Slatina Podružnica Orahovica.

Nakon uskrsnice, po prvi puta božićnica će biti isplaćena u iznosu od 200,oo kuna, što je 100% više u odnosu na prijašnje godine. Pravo na božićnicu imaju umirovljenici s područja grada Orahovice, čija mirovina ne prelazi 2.000,00 kn. Umirovljenici koji ostvaruju pravo na inozemnu mirovinu imaju pravo na isplatu božićnice, ako zbroj mirovine iz inozemstva i mirovine koju primaju od HZMO – a ne prelazi iznos od 2.000,00 kn.

Isplata božićnica, izvijestila nas je danas pročelnica JUO Marija Šafer vršit će se od 09. do 13. prosinca 2019. godine, od 8,00 do 14,30 sati na blagajni Gradske uprave.

“Naši sugrađani treće životne dobi svojim su životom zadužili naš Grad i zavrjeđuju svaku danu kunu. Ove smo godine odlučili povećati iznos božićnice za 100% i ona sada iznosi 200,00 kuna. Našim umirovljenicima želim puno zdravlja te ugodne I lijepe nadolazeće blagdane” – rekla je danas orahovačka gradonačelnica Ana – Marija Petin.

Umirovljenici koji ostvaruju pravo na isplatu božićnice, dužni su prilikom isplate predočiti osobnu iskaznicu i posljednji odrezak isplaćene mirovine, a korisnici socijalne pomoći osobnu iskaznicu. Iz Gradske uprave pozivaju sve koji ostvaruju pravo na isplatu božićnice, da to urade u navedenom terminu, jer njegovim istekom prestaje i pravo na isplatu ove potpore.