Uskoro kreću radovi uređenja dijela Ulice kralja Zvonimira

Svi preduvjeti za početak radova uređenja dijela Ulice kralja Zvonimira u Orahovici su ispunjeni, s obzirom da su početkom listopada potpisani ugovori s izvođačem radova i nadzorom, a ti su poslovi povjereni “Zajednici ponuditelja” i Uredu ovlaštenog inženjera građevinarstva, vlasnika Antuna Milete iz Višnjevca.

Podsjetimo, radovima uređenja središta grada bit će obuhvaćen dio Ulice kralja Zvonimira u duljini od 85 metara, od mjesta završetka središnjeg gradskog trga, pa do križanja s obilaznicom samog centra, odnosno pojednostavljeno, od prodavaonice Konzuma do nekadašnje Kino dvorane. S obzirom da se radi o užem centru grada, Izvođač će u skladu s mogućnostima nastojati osigurati nesmetan promet, ali parkiranje neće biti omogućeno, poručuju iz Jedinstvenog upravnog odjela Grada Orahovice. Očekivani početak radova je kroz narednih nekoliko dana, a jedna od prvih aktivnosti bit će pripremni radovi, tijekom kojih će na spomenutoj dionici biti uklonjena postojeća stabla. Nakon završetka radova ponovo će tim dijelom Ulice kralja Zvonimira biti omogućen cestovni promet, bit će izgrađena nova parkirališna mjesta te zasađena nova stabla, a kako će sve izgledati možete vidjeti iz priloženih skica.

Vrijednost radova iznosi milijun i 497 tisuća kuna, a ukoliko vremenske prilike dopuste, trebali bi biti završeni za 4 mjeseca.

{gallery}SlikeGodina2019/2019-10-22-Radovicentar{/gallery}