Prve aktivnosti projekta „Poduzetnička zona Orahovica“

Gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin potpisala je danas ugovore za provedbu prvih aktivnosti projekta GRADNJA PROMETNE I KOMUNALNE INFRASTRUKTURE – Faza 1 „Poduzetnička zona Orahovica“, Orahovica, Dalmatinska bb, k.č.br. 2382/8, k.o. Orahovica, ref. broj KK.03.1.2.03.0056, za elemente promidžbe i vidljivosti: usluge cateringa za dvije konferencije, usluge izrade web stranice projekta i usluge objave članaka na internetu.

Irela Strabić, voditeljica projekta, rekla je danas kako je projekt službeno počeo 1. srpnja 2019. godine i trajat će sve do 1. srpnja 2021. godine. Naglasila je kako projekt sufinancira Europska unija iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-20120. iz    Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“, da je ukupna vrijednost projekta je 10.480,657,56 kn , dok su bespovratna sredstva Europske unije 6.265,399,32 kn.

Današnjim danom ugovorena je izrada web stranice, četiri plaćene objave na internet portalu te usluga cateringa za početnu i završnu konferenciju navedenog projekta. Spomenula je Strabić na koncu kako početkom prosinca slijedi nabava najveće aktivnosti projekta, ona za izvođenje radova.

Potpisivajući ugovore gradonačelnica Petin naglasila je kako se ovaj projekt priprema još od kraja 2017. godine te da je Grad Orahovica prije nekoliko mjeseci potpisao ugovor s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU, a vrijednost samog projekta je oko 10 milijuna kuna, dok bespovratna sredstva iznose 65%. Danas su potpisani ugovori u vezi vidljivosti projekta i početne konferencije. Provedena je nabava za vidljivost projekta, tj. izradu web stranice kako bi sve informacije u vezi projekta bile dostupne građanima. Predviđeno trajanje projekta je 2 godine te će se u sklopu projekta izgraditi kompletna infrastruktura u Poduzetničkoj zoni – FAZA 1, nakon čega će orahovački poduzetnici po povoljnoj cijeni moći pristupiti gradnji svojih proizvodnih hala i pogona.