U Staroj Jošavi izgrađene dvije nadstrešnice

2019 09 17 Nadstresnice008

Pored zgrade DVD-a i društvenog doma u Staroj Jošavi izgrađene su dvije nove nadstrešnice. Jedna, udaljenija od zgrade, osim kao okupljalište i odmorište mještana služit će, što je i najvažnije, i kao sklonište djeci koja čekaju autobus po lošijem vremenu pošto do sada nije bilo autobusnog stajališta u S. Jošavi.

Ovo je još jedan način brige gradske vlasti o djeci i učenicima, za koje je također donesena Odluka gradonačelnice o sufinanciranju međumjesnog javnog prijevoza za redovite učenike srednjih škola za razdoblje rujan – prosinac 2019. kroz koju učenici srednjih škola s prebivalištem odnosno boravištem na području grada Orahovice koji pohađaju srednju školu izvan mjesta svog prebivališta odnosno boravišta ostvaruju pravo od strane Grada Orahovice na naknadu prijevoznih troškova u visini od 25%   od cijene  mjesečne karte javnog prijevoza, što svakako olakšava roditeljima troškove.

Druga nadstrešnica, napravljena je bliže zgradi DVD-a i služit će kao zaštita muzejskom primjerku zaprežnih vatrogasnih kola i štrcaljke koja su nekada vukli konji, a datira iz 1895. godine i koju su vatrogasci ručno pumpali.

Kola će uskoro biti postavljena na mjesto pod nadstrešnicu nakon obnove, a nakon dovršetka nadstrešnice su s radnicima obišle i gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin i voditeljica ureda TZ Lana Jurkin. Obje nadstrešnice je izgradila tvrtka Papuk d.o.o. dok je investitor Grad Orahovica.

{gallery}SlikeGodina2019/2019-09-17-Nadstresnice{/gallery}