Program “Zaželi”, potpisani Ugovori

2019 08 02 Zazeli025

U Centru za posjetitelje u Orahovici u petak 2.kolovoza su na prigodnoj svečanosti potpisani Ugovori o radu s 30 žena, koje će kroz projekt „Pomoć u kući starima i nemoćnima s područja Grada Orahovice”, kroz razdoblje od 24 mjeseca brinuti o 153 krajnja korisnika, kojima je potreban takav vid pomoći.

Kroz ovaj projekt žene su obrazovane za zanimanje gerontodomačica, a pred njima je još polaganje završnog ispita, nakon kojega će dobiti diplomu, te bi 12. kolovoza trebale početi s radom. Današnjem potpisivanju Ugovora nazočila je i orahovačka gradonačelnica Ana-Marija Petin te voditeljica projekta Marijana Pezić.

Gradonačelnica Petin je izrazila zadovoljstvo što je ovim projektom omogućeno zaposlenje 30 žena, te im je svima poželjela puno uspjeha u budućem radu. Rekla je da će Grad Orahovica i dalje pratiti i prijavljivati se na natječaje Europskih fondova, te će na taj način i dalje voditi brigu o sugrađanima svih dobnih skupina, od najmlađih do najstarijih.

Projekt „Pomoć u kući starima i nemoćnima s područja grada Orahovice“ u sklopu poziva Zaželi – Programa zapošljavanja žena, ukupne vrijednosti 5.188.442,67 kn u potpunosti je financiran se iz Europskog socijalnog fonda, iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.- 2020. godine. (www.radioorahovica.com)

{gallery}SlikeGodina2019/2019-08-02-Zazeli{/gallery}