Grad Orahovica kupio novo vatrogasno vozilo, 26. srpnja potpisan Ugovor

2019 07 26 Vatrogasci001

Dobrovoljno vatrogasno društvo Orahovica, tijekom studenog mjeseca, dobit će novo vatrogasno vozilo, potvrdili su to 26. srpnja potpisom Ugovora o financiranju kupovine vatrogasnog vozila, gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin, predsjednik VZ Orahovica Mario Gubeljak i predsjednik DVD-a Orahovica Mato Orina, a na prigodnoj svečanosti nazočili su još i zamjenik zapovjednika DVD-a Orahovica Darko Šramek i tajnica društva Suzana Grgurić.

Priča oko kupovine novog vozila, aktualna je dvije godine, i danas je napokon realizirana na zadovoljstvo, prvenstveno orahovačkih vatrogasaca, rekla je prilikom potpisivanja Ugovora, danas gradonačelnica Petin.

Novo vozilo bit će financirano iz gradskog Proračuna, a vrijednost investicije kreće se oko 700 tisuća kuna. Kupnjom novog vozila sigurnost građana ali i vatrogasaca bit će podignuta na još višu razinu. Ove godine u orahovačko vatrogastvo, aktualna gradska vlast uložit će oko jedan milijun i tristo tisuća kuna rekla je gradonačelnica Petin:

– „To su ogromna sredstva koja ulažemo u vatrogastvo, ali ako je netko zaslužio onda su to orahovački vatrogasci. Novo vozilo sada će biti u vlasništvu DVD-a Orahovica. Ponosna sam na sve što smo učinili za vatrogastvo, a dano obećanje evo ovim potpisom Ugovora ispunjavamo“. – rekla je gradonačelnica Petin.
Mario Gubeljak, predsjednik Vatrogasne zajednice Orahovica, zahvalio se gradonačelnici Petin i aktualnoj gradskoj vlasti, na ispunjenom obećanju:

– „Želja nam se napokon ispunila. Kada smo dobili dozvolu da pronađemo predujam za kupnju kamiona bili smo skeptični, no hvala Bogu gradonačelnica je obećanje ispunila. Kupnjom kamiona naši vatrogasci bit će još bolji i funkcionalniji“. – rekao je predsjednik VZO Mario Gubeljak.

Posebno je sretan i zadovoljan danas bio predsjednik orahovačkog Dobrovoljnog vatrogasnog društva Mato Orina:

– „Posebno sam sretan i zadovoljan. Sve ono što smo maštali i zamišljali nama se ostvarilo. Jako sam sretan da sve ide svojim tijekom da u Gradu ima toliko razumijevanja za nas. Motor je snage 400 KS, vozilo ima niz pogodnosti koje do sada nismo imali, ma novi kamion je čudo. Jedva čekamo da dođe u Orahovicu. Nabavkom ovog vozila, te dobivanjem još dodatne opreme, mi ćemo biti društvo za poželjeti. Hvala još jednom“ – rekao je predsjednik DVD-a Orahovica Mato Orina.

Na koncu prigodne svečanosti potpisivanja, gradonačelnica Petin rekla je kako orahovački vatrogasci svojim postupcima zaslužuju imati adekvatnu opremu, jer adekvatna oprema jamac je i sigurnijeg spašavanja građana i imovine, ali i samih vatrogasaca. (www.radioorahovica.com)

2019 07 26 Vatrogasci002

2019 07 26 Vatrogasci003