Nova vatrogasna cisterna za DVD Orahovica

2019 07 02 DVD NoviKamion010

U utorak 3. srpnja 2019. podijeljeno je 6 auto-cisterni iz programa Minisatarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta ravnateljstva za robne zalihe među tih 6 kamiona jedan je predan DVD-u Orahovica na korištenje s ugovorom da je vozilo u vlasništvu ministarstva, ali će biti na čuvanju kod orahovačkih vatrogasaca:

– „Isto kao i vozilo koje smo imali prije, a koje nam je na žalost oduzeto zbog potreba ugroženijih područja. Ovo je kamion MAN sa 7000 litara kapaciteta za prijevoz pitke vode a može se koristiti i za gašenja požara. Kamion smo preuzeli u Ozlju u poduzeću Flamifer gdje smo i potpisali svu dokumentaciju te se s novim kamionom vratili u Orahovicu“. – rekao je zapovjednik DVD-a Orahovica Robert Orina.

Vatrogasce je obišla i orahovačka gradonačelnica Ana – Marija Petin kojoj su pokazali novo vozilo i objasnili način rada te je izjavila kako nakon duljeg vremena rada bez adekvatnog vozila i u kritičnim situacijama pomoći vatrogasnih društava susjednih općina napokon i naši vatrogasci imaju kamion kojim će moći izvršavati svakodnevne zadatke.

{gallery}SlikeGodina2019/2019-07-02-DVD-NoviKamion{/gallery}