Nagrađeni najbolji orahovački maturanti

2019 06 27 SrednjaSkola027

U Društvenoj dvorani orahovačkog Školskog centra, danas je održana svečanost koju je sazvao ravnatelj Srednje škole Stjepan Ivšić Zorislav Milković, a na kojoj su nagrađeni najbolji maturanti, učenici četverogodišnjeg i trogodišnjeg programa. Osim profesora, učenika i njihovih roditelja, svečanosti je nazočila i orahovačka gradonačelnica Ana – Marija Petin.

Ukupno je tijekom ove nastavne godine u završnim razredima bilo 77 učenika, razrede je uspješno završilo njih 63-oje, rekao je ravnatelj Milković, koji dodao kako je maturu polagalo 36 učenika, 20 učenika gimnazije i 16 učenika komercijale:

– „Preostalo nam je još nešto posla oko mature, no vjerujem kako će sve biti dobro kao i do sada. Od ukupno 57 učenika u završnim razredima strukovne škole, 43 je steklo uvjete, a 39 je uspješno izradilo i obranilo završni rad s prosječnom ocjenom 4.38. Bolje da i ne može. Svima želim uspješan nastavak života i školovanja“. – rekao je danas ravnatelj Milković.

U 3 c razredu, usmjerenja CNC operater i prodavač, ukupno je bilo 16 učenika, 12 cnc operatera i 4 prodavača. Jedanaest je kandidata uspješno izradilo i obranilo završni rad s prosječnom ocjenom 4,45. Andreja Posavac i Branimir Udovčić sve su razrede završili s odličnim uspjehom i za to su primili prigodne nadgrade, dok je Branimir Udovčić primio nagradu i za najboljeg učenika u praktičnoj nastavi te za najboljeg učenika trogodišnjeg programa.

U 3 d razredu usmjerenja kuhar, konobar, automehatroničar bilo je ukupno 18 učenika, 8 kuhara, 5 konobara i 5 automehatroničara. Deset je kandidata uspješno izradilo i obranilo završni rad s prosječnom ocjenom 3.80.

Najbolji učenik razreda bio je Toni Maričić, nagradu za najboljeg na praktičnoj nastavi dobio je Dominik Čapo, dok je Tomislav Vulić primio nagradu za niti jedan izostanak tijekom srednjoškolskog obrazovanja.
U 4 e razredu ukupno je bilo 23 učenika, 18 učenika je uspješno je izradilo i obranilo završni rad s prosječnom ocjenom 4,67. Tri učenika završila su sve razrede s odličnim uspjehom, Dorijan Limenko, Vanja Dakić i Jelena Žigić, dok je Dorijan Limenko primio nagradu za najboljeg učenika 4 e razreda.
U 4 a razredu, opća gimnazija, od 20 učenika, svi su uspješno završili razred, a njih čak osam sve su razrede završili s odličnim uspjehom, Stefani Bolić, Magdalena Borić, Marko Bušljeta, Martina Čilag, Katarina Ivić, Ana Matišić, Mirta Škraba i Magdalena Šramek. Najbolja učenica razreda je Ana Matišić, koja je ujedno proglašena i najboljom učenicom četverogodišnjeg programa.

Svečanosti nazočna gradonačelnica Petin čestitala je najboljima, poželjevši svim maturantima puno uspjeha u daljnjem školovanju i nastavku života:

– „Čestitam na završetku srednjoškolskog obrazovanja a čestitke idu i profesorima koji zaslužuju svaku pohvalu. Želim vam puno uspjeha i sreće u daljnjem životu i želim da svoju budućnost ostvarite u svom Gradu, a na nama je da vam osiguramo dostojne uvjete da to i ostvarite.“ – rekla je gradonačelnica Petin. Nagrade, knjige, koje su podijeljene najučenicima, financirao je Grad Orahovica. (www.radioorahovica.com)

{gallery}SlikeGodina2019/2019-06-27-SrednjaSkola{/gallery}