Dan državnosti – Obilježena 28. obljetnica samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske

2019 06 25 DanDrzavnosti008

Izaslanstvo grada Orahovice na čelu s gradonačelnicom Anom- Marijom Petin, gradski vijećnici Grada Orahovice, zaposlenici Jedinstvenog upravnog odjela Grada Orahovice te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata i političkih stranaka 25. lipnja 2019. polaganjem vijenaca kod spomen obilježja hrvatskim braniteljima u središtu Orahovice te kod spomen križa na gradskom groblju, obilježili su Dan Hrvatske državnosti.

– „Zahvaljujem se svima koji su se danas okupili da odamo počast svim Hrvatskim braniteljima i svima koji su dali svoje živote za slobodnu Domovinu. Prije 28 godina Hrvatski sabor donio odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske i na taj način ostvaren je stoljetni san Hrvatskog naroda da živi slobodan u svojoj državi no put do ostvarenja te želje, bio je na žalost, težak i trnovit.

Ovim putem odajemo počast braniteljima, civilnim žrtvama, ali i svima onima koji su sudjelovali u ostvarenju tog cilja, a na nama ostaje da tu žrtvu ne zaboravimo i čuvamo dignitet Domovinskog rata za nadolazeće generacije.“ – rekla je gradonačelnica Ana – Marija Petin.

{gallery}SlikeGodina2019/2019-06-25-Dandrzavnosti{/gallery}