Srebrni Zlatko Dalić posjetio Orahovicu i održao predavanje

2019 05 28 ZlatkoDalic064

U prijepodnevnim satima 28. svibnja 2019. godine Orahovicu je posjetio izbornik srebrne Hrvatske reprezentacije na svjetskom prvenstvu u Rusiji, Zlatko Dalić.

Izbornika su ispred Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo u Orahovici dočekali gradonačelnica grada Orahovice Ana – Marija Petin, župan Virovitičko – podravski Igor Andrović i njegov zamjenik Darko Žužak.

U zgradi Fakulteta je tako otvoren je 1. poslijediplomski tečaj stalnog medicinskog usavršavanja I. kategorije “Sport i srce”, a riječ je o prvom ovakvom tečaju u Hrvatskoj koje organizira navedeni studij u suorganizaciji s Hrvatskim kardiološkim društvom te tri radne skupine za kardiologiju, prevenciju i rehabilitaciju rada i sporta, a pod visokim je pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović.

Nakon uvodnog otvaranja i pozdrava gostiju te opisa tečaja od strane voditelja izv. prof. r. sc. Gorana Krstačića nazočnima se obratila gardonačelnica Petin:

– „Iznimna mi je čast što vas mogu pozdraviti ovdje u gradu Orahovici i u ime naših sugrađana koji su ponosni što ova dva dana mogu biti domaćini kao prvo ovako uvaženom skupu, a tako i biti domaćini iznimnom čovjeku koji je proslavio ne samo naše nogometaše nego i cijelu Hrvatsku pred cijelim svijetom, izborniku Zlatku Daliću.

Orahovica je mali gradić, ali od samog početka suradnje s Fakultetom i rada Fakulteta bili smo uvijek gostoljubivi i dobri domaćini ne samo predavačima i profesorima nego i studentima kojima je naš grad postao drugi dom. Suradnja s Fakultetom očituje se kroz nekoliko projekata i kroz želju i volju da naš grad učinimo centrom izvrsnosti kroz razvoj Centra za rehabilitaciju i kardiovaskularne bolesti, ali i centar drugih stručnosti i izvrsnosti. Naš je grad u vrhu ljestvice najčišćeg zraka u RH i upravo to je bogatstvo na kojem temeljimo daljnji razvoj grada u smjeru zdravstva i zdravstvenog turizma pa tako i sportskog turizma. U našem gradu se možete baviti bilo kojim sportom pa tako djeca od malih nogu mogu uključiti u sve vidove sporta što je bitno za razvoj osobe, zdravlja i sprečavanja navedenih bolesti“. – istaknula je gradonačelnica Petin.

Nazočnima se obratio i glavni voditelj, dekan Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Aleksandar Včev:

– „Osobito nam je zadovoljstvo organizirati ovaj tečaj koji ima multidisciplinirani pristup kardiologiji tjelesne i sportske radne aktivnosti. Na tečaju će predavati vrhunski hrvatski liječnici i stručnjaci kojima se od srca zahvaljujem na dolasku – rekao je Včev. Tečaj je otvorio predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac, a među ostalima nazočan je bio i bivši hrvatski vaterpolski reprezentativac Danijel Premuš.

Nakon što su riječi dobrodošlice skupu i izborniku Daliću uputili orahovačka gradonačelnica Ana-Marija Petin, dekan fakulteta dr. Aleksandr Včev, župan Virovitičko-podravski Igor Andrović, izaslanik predsjednice Kolinde Grabar – Kitarović, dr. Tomislav Madžar, izbornik Dalić je studentima Fakulteta u Orahovici održao petnaesto minutno predavanje na temu „Motivacija u vrhunskom sportu”.

Izbornik Dalić rekao je kako on nije čudotvorac, već se jednostavno našao na pravom mjestu u pravo vrijeme te kako je u sportu motivacija izuzetno bitna, jer pozitivno razmišljanje kod sportaša pridonosi kvalitetnijem i boljem rezultatu. Nakon fotografiranje i druženja s građanima, izbornik je dijelio autograme te potpisao nekoliko dresova i lopti nakon čega je na igralištu s umjetnom travom „Danijel Pranjić“ izveo je početni udarac na revijalnoj prijateljskoj utakmici između dviju momčadi Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo. I ovaj događaj je održan u sklopu manifestacije 51. Orahovačko proljeće.

{gallery}SlikeGodina2019/OrahovackoProljece2019/2019-05-28-ZlatkoDalic{/gallery}