Povodom Dana grada Orahovice održan koncert KUD-a Orahovica

2019 05 02 KUD Orahovica005

Povodom Dana grada Orahovice, Kulturno-umjetničko društvo Orahovica organiziralo je godišnji koncert u novom prostoru Glazbene škole tj. zgradi bivšeg Općinskog suda. Na koncertu su nastupili Učenički ženski zbor Osnovne glazbene škole Milka Kelemena Slatina, Područnog odjela Orahovica, Muška pjevačka skupina KUD-a Crkvari i mješoviti zbor KUD-a Orahovica kao domaćini. Koncert je između ostalih gostiju pratila i pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Grada Orahovice Marija Šafer

– „KUD Orahovica ima bogatu tradiciju, kako pjevačku tako i tamburašku i folklornu. Osnovano je 1961. godine. U sklopu društva djelovao je više nego uspješno i tamburaški sastav Ružica, a posebna priča ovoga društva je pjevački zbor. Zbor je zapravo dio društva koji je djelovao kroz sve vrijeme njegovog postojanja i ta kao djevojački zbor. Nakon dvije godine pauze, u jesen 2018. godine uz potporu grada i gradonačelnice Petin, ponovno se okuplja pjevački zbor KUD-a Orahovica. Cilj ponovnog okupljanja je da Grad Orahovica ima nekoga tko će prilikom raznih svečanosti otpjevati Himnu ili uveličati nekakav događaj. Zato pozivam sve zainteresirane i ovom prilikom, posebno nekadašnje pjevače, da nam se priključe i odvoje po sat vremena jednom tjedno da zajedno nešto naučimo i čuvamo ovu bogatu gradsku tradiciju jer zbor Orahovici definitivno treba“ – rekao je na kraju koncerta voditelj zbora KUD-a Orahovica, Antonio Brzica.

Tamburaše je za nastup uvježbao dugogodišnji voditelj zbora, a danas tamburaša u KUD-u, umirovljeni, orahovački profesor Viktor Čelant koji je ipak ostao vjeran društvu.

{gallery}SlikeGodina2019/2019-05-02-KUD-Orahovica{/gallery}