Mnogim sportskim aktivnostima obilježen prvi „Orahovica outdoor festival” te proglašeni najbolji sportaši 2018.

2019 05 11 OraOutdoorFest358

Prvi puta u Orahovici 11. svibnja 2019.  održana je sportska manifestacija „Orahovica Outdoor Fest“ koja je započela u 9,00 sati nogometnom utakmicom gdje su se susrele ekipe U-10 ŠN Papuk Orahovica i NK Seljak iz Koške na nogometnom igralištu Papuk. Također u 9,00 sati krenulo je i Otvoreno tenisko prvenstvo Orahovice na teniskim terenima na Trgu pl. Mihalovića, a nakon toga u 10,00 sati gradonačelnica Ana – Marija Petin otvorila je 5. Memorijalni turnir «Pave Vukelića – Paje» u malom rukometu na glavnom gradskom trgu u centru, a nazočnima su se obratili i predsjednica ženskog rukometnog kluba Orahovica Ljiljana Borić, predsjednik ZSU Igor Hozić, te predsjednik Rukometnog saveza Virovitičko – podravske županije Antun Blažević.

Na istom mjestu okupili su se i planinari u organizaciji Hrvatskog planinarskog društva Orahovica, koji su od trga preko Albusa Duzlučkog potoka i ribnjaka obišli nekoliko planinarskih staza po našim brdima.

U 15,00 sati počele su Sportske igre umirovljenika u središnjem gradskom parku gdje su se naši stariji sugrađani okušali u raznim društvenim igrama kao što su kartanje, viseća kuglana, pikado, stolni tenis, a u večernjim satima su im se pridružili i mali sportaši koji su se zabavljali uz igru ili ples sa Osječkim bandom „Still“ koji su zagrijali atmosferu popularnim hitovima. U 17,00 sati održana je prvenstvena utakmica NK Papuk protiv NK Dinamo iz Predavca u kojoj je papuk odnio pobjedu, a u 17,30 sati održana je utakmica juniorskih ekipa NK Došk Dolci i NK Mladost Čačinci na nogometnom igralištu Dolci.

I streljačko društvo Orahovica organiziralo je natjecanje u disciplinama: malokalibarska puška 50m, zračna puška 10m i glineni golubovi TRAP. Natjecali su se članovi SD Orahovica. Najuspješniji strijelci nagrađeni su medaljama i peharima, ali ni ostali sudionici nisu ostali praznih ruku zahvaljujući pokon paketima Grad Orahovica.

U sklopu Outdoor festivala 2019. u kino dvorani održana je svečanost proglašenja najuspješnijih sportaša, sportašica i sportskih momčadi/ekipa za 2018. godinu „Najbolji sportaši” s početkom u 18,00 sati za koju je povjerenstvo za odabir najuspješnijih prema točno određenom i objavljenom pravilniku izabralo najbolje orahovačke sportaše u 2018. godini. Svečanosti su nazočili gradonačelnica Ana – Marija Petin, Predsjednik Gradskog vijeća grada Orahovice Radoje Medenica, predsjednik ZSU Igor Hozić, voditeljica ured TZ Orahovice Lana Jurkin, profesori tjelesne kulture srednje škole, bračni par Vesna i Goran Hribar, hrvatski reprezentativac, vratar i trener Miroslav Žitnjak te mnogi drugi uvaženi gosti, treneri i sportaši.

Svečanost, „Sportaši godine“, otvorio je predsjednik Sportske zajednice grada Orahovice Igor Hozić koji je iznio najuspješnije rezultate svih orahovačkih sportskih klubova i njihovih pojedinaca te kriterije prema kojima su izabrani te čestitao nagrđenima.

Nazočnima se obratio i gost svečane dodjele nagrada, bivši je hrvatski nogometni reprezentativni vratar, Miroslav Žitnjak koji je pohvalio ovakvu manifestaciju te odlična sportska dostignuća orahovačkog sporta, ali se najviše osvrnuo na kvalitetan rad s mladima i napore ljudi koji rade u sportu s njima.

Gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin koja je rekla kako je mnogima sport onaj dio života koji ih motivira i pokreće te upravo takvi sportaši pomiću granice i ostvaruju odlične rezultate za sebe, svoj klub, ali i svoj grad. Čestitala je gradonačelnica najboljim sportašima te im zahvalila na njihovom trudu te kroz sport promoviraj Orahovicu. Gradonačelnica se posebno zahvalila trenerima, a tako i roditeljima koji također puno vremena i truda utroše kako bi se njihova djeca uspješno natjecala i ostvarivala rezultate.

U nastavku su proglašeni najbolji pa je tako za najboljeg sportskog djelatnika grada Orahovice 2018. godine proglašen Darijo Krmpotić, nagradu za životno djelo u sportu grada Orahovice dobio je Slavko Hećimović, najperspektivnija sportašica grada Orahovice 2018. godine od 6 do 10 godina je Lea Kolar, najperspektivnija sportašica grada Orahovice 2018. godine od 10 do 13 godina Lea Maričić, najperspektivnija sportašica grada Orahovice 2018. godine od 13 do 16 godina Tena Rukavina, najperspektivniji sportaš grada Orahovice 2018. godine od 6 do 10 godina je Tin Patkoš, najperspektivniji sportaš grada Orahovice 2018. godine od 10 do 13 godina je Damjan Okolić, najperspektivniji sportaš grada Orahovice 2018. godine od 13 do 16 godina Silvio Peštaj, najbolji sportaš 2018. godine koji se natječe van grada Orahovice je Borna Katić, najbolja sportska momčad grada Orahovice 2018. godine je Biciklistički klub „Lood“ Orahovica.

Za najbolju sportašicu grada Orahovice 2018. godine izabrana je mlada Lana Marinić, a za najboljeg sportaša grada Orahovice 2018. godine izabran je Tihomir Tosino u ime kojeg je nagradu preuzeo predsjednik RK Orahovica Samir Šahinović.

Organizatori ovog događaja su Zajednica sportskih udruga grada Orahovice, Turistička zajednica grada Orahovice i Grad Orahovica.

{gallery}SlikeGodina2019/2019-05-11-ODF{/gallery}