Financira Europa: Više od 100 hrvatskih gradova i općina, među kojima je i Orahovica, dobiva besplatan Wi-Fi

2019 05 16 BesplaWIFI002

Europska komisija objavila je rezultate drugog poziva na prijave za inicijativu WiFi4EU koji je trajao od 4. do 5. travnja pa će tako 3.400 općina i gradova dobit će vaučere pojedinačne vrijednosti od 15.000 eura za troškove ugradnje Wi-Fi pristupnih točaka na javnim mjestima, npr. u gradskim vijećnicama, javnim knjižnicama, muzejima, javnim parkovima i trgovima.

Ukupan proračun u tom pozivu iznosio je 51 milijun eura, a prijave su zaprimljene iz svih zemalja koje sudjeluju u programu, tj. iz država članica EU-a, Islanda i Norveške.

Popis gradova i općina u Hrvatskoj koji su prošle drugi krug i imati će besplatan Wi-Fi možete pronaći OVDJE.

Kako piše na web Portalu WiFi4EU, Europska komisija želi promicati besplatnu Wi-Fi povezivost za građane i posjetitelje u javnim prostorima kao što su parkovi, trgovi, javne zgrade, knjižnice, zdravstveni centri i muzeji diljem Europe putem WiFi4EU.

Proračun inicijative WiFi4EU u razdoblju od 2018. do 2020. iznosi 120 milijuna eura. Podržat će ugradnju najmodernije Wi-Fi opreme u središtima života u zajednici.

– „Ovo je jedan od mnogih projekata kojim ćemo poboljšati infrastrukturu grada Orahovice sredstvima Europske unije.

Zahvaljujući ovoj inicijativi, preko sto hrvatskih gradova i općina, među kojima je i Orahovica, dobiti će besplatni Wi-Fi u javnim prostorima, a grad Orahovicu prijavili su djelatnici Gradske uprave koji svakodnevno rade na projektima financiranim iz raznih fondova, RH i EU, kako bi unaprijedili naš grad.“ – izjavila je gradonačelnica grada Orahovice Ana – Marija Petin.