51. Orahovačko proljeće od 24.5. – 2.6.2019.

OP 2019 Plakat003

Najveća kulturno-turistička manifestacija u županiji i ovom dijelu Slavonije, tradicionalno “Orahovačko proljeće”, održat će se u Orahovici ove godine po 51. puta od 24. svibnja do 02. lipnja. Tijekom deset dana, koliko će trajati manifestacija, organizatori, Grad Orahovica i Turistička zajednica, zajedno s brojnim udrugama s područja grada i Savjetom mladih Grada Orahovice pripremili su mnoštvo sadržaja i zanimljivih priredbi.

Iako je program gotov organizatori s detaljima još uvijek ne žele izlaziti u javnost, no ipak smo saznali kako će u Orahovici u petak 31. svibnja biti održana “Tamburaška večer”uz nastup Tamburaških sastava Kas i  Fijaker, te ženskog sastava Cure iz centra. Program će u petak u središnjem gradskom parku voditi popularni Drele. U subotu 01.lipnja u Orahovici će nastupiti mega popularni splitski sastav TBF, dok će u nedjelju goste zabavljati TS Čokanj.

Središnja svečanost i ovogodišnjeg “proljeća” bit će Cvjetni korzo. Cvjetna, šarena povorka, središtem Orahovice, proći će u nedjelju 02. lipnja u jutarnjim satima. Voditeljica Turističkog ureda TZ Lana Jurkin, izjavila je danas kako očekuje da će i ovogodišnje Orahovačko proljeće, zadovoljiti sve ukuse, jer za svakog će se naći po nešto.