Otvoren Viroexpo 2019., na kojem se ove godine predstavlja 625 izlagača iz 29 zemalja

2019 03 15 ViroExpoOtvorenje002

U petak 15. ožujka 2019. otvoren je je 24. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2019. na kojem je sudjelovala i delegacija Grada Orahovice s pročelnicom Jedinstvenog upravnog odjela Marijom Šafer i tajnicom Grada Orahovice Emicom Parašilovac te voditeljicom Ureda turističke zajednice Lanom Jurkin i predstavnice TZ Orahovica Tanjom Maričić.

Predstavnice Grada Orahovice i Turističke zajednice obišle su orahovačke tvrtke koje su izlagači i sudionici ovogodišnjeg sajma.

Viroexpo je otvorio Potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, , a time je otvorio i novu multifunkcionalnu halu koja se gradila sredstvima Ministarstva poljoprivrede i Virovitičko-podravske županije, te Grada Virovitice. Površina hale je 6.200 četvornih metara, od čega je 1.000 natkriveni vanjski prostor, a 5.200 unutrašnji. Vanjski izložbeni prostor se prostire na 3.000 četvorna metra. Bit će to prvi projekt realiziran iz Razvojnog sporazuma za Slavoniju, Baranju i Srijem.

Ove godine se na Viroexpu, od 15. do 17. ožujka predstavlja 625 izlagača iz 29 zemalja uz novu zemlju sudionicu – Kraljevinu Španjolsku. Uz niz sadržaja, na Viroexpu će i ove godine biti i iznimno sadržajna stručna predavanja iz gospodarstva i poljoprivrede te niz ostalih događanja čiji program događanja se može vidjeti na službenoj internet stranici sajma www.viroexpo.hr.

Uz predsjednicu RH Kolindu Grabar-Kitarović, pokrovitelj sajma je i Vlada RH. Ostali pokrovitelji su: Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstvo turizma. Organizatori i pokrovitelji sajma: Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK Županijska komora Virovitica, HOK Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije. Tehnički organizator je Viroexpo d.o.o.. Zemlja partner je Republika Slovenija, a Županija partner Splitsko-dalmatinska županija. Grad partner je Grad Zagreb. Ove godine pokrovitelj i partner sajma je i Slatinska banka te Osječko pivo.

Grad Orahovica je osigurao 100 karata za ovogodišnji Viroexpo za sve zainteresirane poduzetnike, obrtnike, vlasnike OPG-a, poljoprivrednike, udruge i sve one koji su svojom djelatnosti i radom na neki način povezani s onim što ovaj sajam nudi, a karte su razgrabljene već prvi dan u prijepodnevnim satima. (foto. www.vpz.hr, www.radioorahovica.com)

{gallery}SlikeGodina2019/2019-03-15-ViroExpoOtvorenje{/gallery}