Održana osnivačka skupština Udruge dragovoljaca Hrvatskih obrambenih snaga grada Orahovice

2019 03 29 HOS003

Mirko Sekulić u petak je na Osnivačkoj skupštini Udruge dragovoljaca Hrvatskih obrambenih snaga Grada Orahovice, izabran za prvog predsjednika Udruge.

Osim uobičajenih točaka Dnevnog reda, koje se donose na Osnivačkoj skupštini, kao Odluka o osnivanu Udruge, Odluka o donošenju poslovnika o radu Skupštine, te Odluka o donošenju Statuta udruge, u petak su izabrana i ostala tijela Udruge. Za dopredsjednika je izabran je Ivan Starčević, Nadzorni odbor čine Dušan Brajnović, Stjepan Varaždinac i Tomislav Grbić, u Sud časti birani su Darko Iličić, Vladimir Majdak i Amir Jusufović, dok je Franjo Bačmaga izabran za likvidatora Udruge dragovoljaca Hrvatskih obrambenih snaga Grada Orahovica.

Nakon izbora za predsjednika, Mirko Sekulić predložio je plan rada za naredno razdoblje u kojem je naveo kako će članovi udruge intenzivno raditi na daljnjem promicanju vrijednosti Domovinskog rata, obilježavat će sve važnije datume novije Hrvatske povijesti, s čelnicima Grada razgovarat će o preimenovanju i imenovanju orahovačkih ulica. Predsjednik Sekulić najavio je i uspostavu suradnje s ostalim udrugama iz Domovinskog rata, te uključivanje orahovačke udruge u rad Udruge Hrvatskih obrambenih snaga Hrvatske.

Osnivačku Skupštinu Udruge drahgovljaca Hrvatskih obrambenih snaga Grada Orahovice, pozdravili su i brojni čelnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Grada i Županije, a riječi pozdrava u ime Grada Orahovica uputila je izaslanica gradonačelnice Petin, Sonja Gluvaković Gotler. (www.radioorahovica.hr)

{gallery}SlikeGodina2019/2019-03-29-HOS{/gallery}