Udruga HVIDR-a Orahovica održala redovnu godišnju izvještajnu skupštinu

2019 02 22 HVIDR a006

U petak 22. veljače 2019. Udruga HVIDR-a Orahovica je održala redovnu godišnju izvještajnu skupštinu. Skupštini su kao gosti bili nazočni zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Darko Žužak, načelnik općine Čačinci i domaćin Mirko Mališ, predsjednik Odbora za branitelje i zajednice udruga HVIDR-a VPŽ Mato Bubaš, predstavnik grada Orahovice Milan Babac te predsjednici i predstavnici drugih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Izvješće o radu iznio je predsjednik Udruge HVIDR-a Orahovica Stjepan Varaždinac i naglasio je aktivan rad udruge:

– „Organizirali smo cijeli niz obljetnica iz Domovinskog rata te sudjelovali na gotovo svim manifestacijama vezanima Domovinski rat u organizaciji braniteljskih udruga u županiji, ali i šire te na manifestacijama Grada Orahovice. Ono što želim istaknuti je rad na ostvarivanju svojih temeljnih ciljeva, a to je borba za hrvatskog branitelja i njegova prava te prava njegove obitelji.

Ovim putem bih se zahvalio Gradu Orahovici i susjednim općinama te našim pokroviteljima na velikoj pomoći u radu, medijima i posebno našem tajniku Robertu Samu koji je odradio niz projektnih aktivnosti te svakodnevno bio na raspolaganju našim članovima i hrvatskim braniteljima za svaki vid pomoći“ – rekao je Varaždinac.

Nakon podnošenja ostalih izvješća iznio je i plana rada za 2019. godinu, u kojem će briga o braniteljima i dalje biti prioritet rada Udruge, nazočnima su se obratili predstavnici braniteljskih udruga s područja županije te potom načelnik općine Čačinci Mirko Mališ nakon kojih je Milan Babac u ime Grada Orahovice pozdravio sve nazočne u ime gradonačelnice Ane – Marije Petin i  pohvalio opširna izvješća i zahvalio se što članovi udruge svojim radom promiču vrijednosti Domovinskog rata, štite dignitet Domovinskog rata, čuvaju uspomenu na poginule branitelje i što se vrijednosti i istina o Domovinskom ratu prenosi na mlađe naraštaje.

Nazočnima su se obratili i predsjednik Odbora za branitelje i HVIDR-e  VPŽ Mato Bubaš, te na kraju zamjenik župana VPŽ Darko Žužak.

{gallery}SlikeGodina2019/2019-02-22-HVIDR-a{/gallery}