Održana 3. sjednica Savjeta za razvoj GD crvenog križa Osijek

2019 02 15 CrveniKriz004

U petak 15. veljače u Centru za edukaciju Merkur, održana je 3. sjednica Savjeta za razvoj GD crvenog križa Osijek na kojoj su teme bile status čestica i pokretanje postupka za izgradnju potrebnih kapaciteta u Centru za edukaciju te informacije o projektima u provedbi i pripremi.

Na sjednici Savjeta za razvoj su između ostalih bili nazočni bivši predsjednik RH Stjepan Mesić, sudac Ustavnog suda Republike Hrvatske Mato Arlović, zamjenik župana Osječko-Baranjske županije Petar Lagator, zamjenik župana virovitičko-Podravske županije Darko Žužak, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Grada Orahovice Marija Šafer i ravnatelj Crvenog križa Osiječko-baranjske županije, Marko Đukić, a sjednicu su vodili predsjednik Savjeta Željko Turkalji i tajnik Savjeta Denis Čosić.

Na sjednici je izneseno ako je geodetski elaborat parcelacije za spomenute čestice ovjeren u Katastru kao tehnički ispravan te se sada očekuje novi vlasnički list i kopija plana temeljem kojih dalje slijedi rješavanje imovinsko pravnih odnosa.

Marko Đukić naglasio je kako je elaborat izrađen u rekordnom vremenu nakon što su Hrvatske šume i Grad Orahovica dali suglasnosti za provođenje parcelacije dijela šume pored samog edukacijskog centra te je u dogovoren hodogram kako će se nabavljati dalje potrebna dokumentacija za nastavak projekta te bi u rujnu ove godine pripreme već mogle biti u visokoj fazi pripremljenosti, a u međuvremenu naručeno je Idejno rješenje.

Predloženo je i da se ovaj projekt kao jedna od točaka proba uvrstiti u sljedeću sjednicu Savjeta za Slavoniju koja će se također održati u Orahovici.

U sljedećoj točki dnevnog reda tajnik Savjeta Denis Čosić iznio je izvješće o projektima u provedbi i onih koji su još u pripremi.

– „Odrađeni su projekti pomoći obiteljima u potrebi na području 5 Slavonskih županija, projekt pomoći u kući,  projekt podjele paketa hrane, higijene i školskog pribora sa partnerstvom 7 društava s područja 3 županije: Osječko-Baranjske, Virovitičko-podravske i Požeško-Slavonske. Također je odobren projekt INTEREG Hrvatska – Srbija te su prijavljena još dva projekta: EVS koji se odvijaju u Orahovici i Splitu i manji projekt iz snage solidarnosti koji se odnosi na inicijative mladih i gdje mladi provode svoje aktivnosti.“ – završio je Čosić čijim izvješćem je završila i 3. sjednica Savjeta.

{gallery}SlikeGodina2019/2019-02-15-CrveniKriz{/gallery}