Književni susreti s Krešimirom Čanićem u kino dvorani

knjizevni sustret plakat

Gradska knjižnica Orahovica organizator je  današnjeg (četvrtak 28. veljače 2019) književnog susreta s Krešimirom Čanićem, koji će, kao jedan od autora, malim Orahovčanima predstaviti knjigu “Mali meteorolog”.Rad je to četvoro autora i jednog ilustratora. Inicijativa za tu slikovnicu potekla je od hrvatskih meteorologa iz Državnog hidrometeorološkog zavoda, Geofizičkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i HAZU. Predgovor za tu slikovnicu napisao je meteorolog , Zoran Vakula.

“Mali meteorolog” je meteorološka početnica, slikovnica s pokusima za školsku djecu. Autori, meteorolozi, opisuju i objašnjanjavaju meteorološke pojave i instrumente u meteorologiji, a uz to nude i upute za izradu instrumenata i provođenje eksperimenata u vezi s vremenskim pojavama. Čitatelji u slikovnici mogu , ne samo razumjeti mnoge pojave s kojima se susreću svaki dan, nego će i sami moći proizvesti dugu, rosu, mraz ili maglu, napraviti termometar, anemometar, kišomjer , prognozirati vrijeme… Tu su još i posebno istaknute zanimljivosti, rječnik pojmova, mali atlas oblaka, ljestvica jačine vjetra, tablica mjerenja i opažanja za izradu prognoze vremena…

Knjiga “Mali meteorolog” je namijenjena djeci nižih razreda osnovne škole.

Knjigu će, jedan od autora, Krešimir Čanić, predstaviti u višnamjenskoj dvorani u Orahovici (bivša kino-dvorana), najavila je ravanteljica Knjižnice, Jelena Mihelčić, i pozvala djecu Orahovice da dođu na zanimljivo druženje.  Vidimo se danas u 15,00 sati u kino dvorani!!

(www.radioorahovica.com)