Postavljene nove „pametne klupe“ u Orahovici i na jezeru

2018 12 12 PametneKlupe003

Turističkoj zajednici grada Orahovice odobren je projekt Opremanje pješačko/bicikističke staze „Stara pruga“ od strane Hrvatske turističke zajednice (HTZ). Projekt je usuglašen sa Strategijom razvoja turizma RH i sufinanciran temeljem Odluke Turističkog vijeća HTZ-a na temelju koje je i potpisan Ugovor o sufinanciranju te se na dvije lokacije ugradila oprema koja se sastoji od pametne klupe i stalka za bicikle.

Prva lokacije je u središtu grada, a druga na izletištu Jezero u blizini restorana, čime se omogućilo korištenje novih tehnologija, a time i dodatno obogatila turistička ponuda. Solarne klupe opremljene su sustavom za besplatno punjenje mobilnih uređaja preko USB utičnica.

Ukupna  vrijednost projekta je 36.924,90 kn, gdje Grad Orahovica sufinancira iznos od 3.500,00 kn, a Hrvatska turistička zajednica odobrila je sredstva u visini 22.000,00 kn. Izvođač radova postavljanja opreme je komunalno poduzeće Papuk d.o.o. iz Orahovice.

– „Uz ulaganja u školstvo, zdravstvo te poticanja programa poduzetništva i poljoprivrede, želimo i dalje razvijati turizam u Orahovici, od ovakvih manjih projekata do kapitalnih projekata kao što je uređenje turističkog kompleksa na jezeru gdje planiramo nove smještajne kapacitete i popratne sadržaje te osigurati što veće kvalitete pruženih usluga, kojima ćemo i povećati vrijednost samog izletišta, a i grad će na taj način raspolagati novim vrijednostima, koje će građani moći iskoristiti za povećanje svoga životnog standarda što nam i je cilj da u narednim godinama Orahovicu razvijamo u tom smjeru i omogućimo ljudima ostanak i opstanak u našem gradu“ – izjavila je gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin.

{gallery}SlikeGodina2019/2019-01-14-PametneKlupe{/gallery}