Održana redovna izvještajna skupština pčelarske udruge

2019 01 27 Pcelari002

Redovnu godišnju izvještajnu Skupštinu održala je i Pčelarske udruge „Pčelica“, kojoj su uz članove nazočili predstavnici udruga iz susjednih gradova i mjesta te gradonačelnica grada Orahovice Ana – Marija Petin.

Na Skupštini su od predsjednik, nadzorni odbor i blagajnik podnijeli financijska izvješća i izvješća o radu udruge u prethodnoj godini, te plan rada i financijski plan za 2019. godinu, koji su jednoglasno prihvaćeni. Pčelari su razgovarali o problemima koji prate njihovu djelatnost, od vremenskih nepogoda suše do skupih lijekova za pčele.

Svoje izvješće iznio je i pašni povjerenik, te predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza Željko Vrbos koji je upoznao članove udruge s novostima u pčelarskom zavezu.

Gradonačelnica Ana-Marija Petin pohvalila je rad udruge kao i dobru suradnju s Gradskom vlasti:

– „Svaka čast na iscrpnim izvješćima i nadam se da će vam i ova godina biti jednako uspješna kao i prošla. Moram svakako najaviti da radimo na programu sufinanciranja odnosno poticanju razvoja poljoprivrede na području našeg grada u sklopu kojeg imamo nekih desetak mjera među kojima je i poticanje razvoja pčelarstva. Uskoro imamo i sastanak s poljoprivrednicima i vlasnicima OPG-a na kojem će se donijeti odluka o navedenom programu, a da li ćemo sufinancirati nabavu opreme ili kupnju pčelinjih zajednica to ćete odlučiti vi pčelari. Za ovaj program u 2019. godini iz proračuna Grada Orahovice izdvojeno je 300.000,00 kn i uz Program poticanja poduzetništva gdje smo izdvojili 500.00,00 kn, možemo reći da koliko toliko pokušavamo pomoći u razvoju gospodarstva kako bi pomogli gospodarstvenicima da se podigne proizvodnja u Orahovici.

Isto tako u veljači ćemo raspisati javni poziv za financiranje Udruga kroz njihove programe i projekte pa vas pozivam da se na natječaj svakako javite.“ – rekla je gradonačelnica.

{gallery}SlikeGodina2019/2019-01-27-Pcelari{/gallery}