Održana Izvještajna skupština ŠN Papuk Orahovica

2019 01 18 SkolaNogometa001

U prostorijama NK Papuk, održana je proteklog petka, Izvještajna skupština ŠN Papuk Orahovica, kojoj su osim članova Skupštine, te nekolicine roditelja, nazočili i gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin, predstavnica Turističke zajednice Lana Jurkin, predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Orahovica Igor Hozić, Čedomir Ignjatić predstavljao je Nogometno središte Našice, te Goran Bušljeta i Saša Tir čelnici čačinačke Mladosti.

Na skupštini, koja je potrajala gotovo dva sata, čelnici Škole podnijeli su izvješća o radu za prošlu godinu.

Predsjednik ŠN Darijo Krmpotić, podnoseći izvješće o radu i financijsko izvješće, kronološki je pobrojao uspjehe koji su polučeni protekle godine, rekavši kako je zadovoljan ostvarenim rezultatima, ali i radom Upravnog odbora.

– „Organizirali smo tri turnira, Memorijalne Gabrijel Šporčić i Dragutin Varga, te turnir Danijel Pranjić, prikupljali smo članarinu, natjecali se s četiri kategorije igrača, sudjelovali na turnirima. Nakon nekoliko neuspješnih pokušaja, prošle smo godine aplicirali naš program na jedan natječaj i u tome uspjeli, jer smo u klub donijeli dodatnih pedeset tisuća kuna, koja smo utrošili u kupovinu sportske opreme. Kroz naš račun prošlo je oko 150 tisuća kuna“. – rekao je Krmpotić, koji se zahvalio Gradu Orahovici, Turističkoj zajednici, Komunalnom poduzeću Papuk, Vinima Patkoš, Agro selu i Auto centru Šebalj, koji su pomogli u radu škole.

Treneri u školi, Eljfat Mehmedi, Tanja Maričić, Dino Grdić i Tonino Rađenović, također su u svojim izvješćima pobrojali odrađene aktivnosti I uspjehe momčadi koje vode. U planu rada za naredno razdoblje, predsjednik Krmpotić naglasio je daljnji razvoj ŠN, omasovljene članstva, ustroj nove momčadi, nabavku dodatne sportske opreme, za što je financijskim planom predviđeno 140 tisuća kuna.

Skupštini nazočan predsjednik ZŠU Grada Orahovice Igor Hozić, čestitao je čelnicima škole na postignutim rezultatima ali i sjajnom radu, no izrazio je i želju da u Orahovici postoji jedan nogometni klub, a ne tri:

– „Užitak mi je bilo slušati što ste učinili u prošloj i što želite u ovoj godini. Škola nogometa je primjer kako klub treba izgledati. Aktualna gradska vlast u samo je dvije godine povećala sredstva za sport za više od 200 tisuća kuna, pa će ove godine ona iznositi 600 tisuća kuna. Da ne bude sve sjajno, želim uputiti kritiku. U Gradu imamo tri Udruge koje se bave nogometom, to nije dobro ni za nogomet niti za sport. Dat ćemo vam podršku da to riješite za dobrobit sporta i nogometa“. – rekao je Hozić.

Rad Škole pohvalila je i gradonačelnica Ana – Marija Petin, najavivši nove investicije u sportske objekte:

– „Vaše izvješće je za svaku pohvalu, jer ne samo što naša djeca igraju nogomet, ona se kod vas razvijaju u poštene mlade i zdrave ljude. Mi u Gradu itekako cijenimo sport i sportaše i tako ćemo se ponašati. Znate kako se prije dijelio novac, toga više nema i neće biti. Donijeli smo kriterije koji se poštuju i poštivat će se. U tijeku su razgovori S HNS-om oko izgradnje još jednog terena s umjetnom travom, koji je itekako potreban Orahovici i vašem klubu. Vrlo brzo očekujemo i dolazak dopredsjednika Saveza u naš grad, pa ćemo onda znati više. Vodimo brigu o infrastrukturi jer želimo da naša djeca imaju idealne uvjete za rad, ne samo u nogometu nego u svim sportovima. Mislim da je krajnje vrijeme da problemi koji postoje između ŠN i NK moraju biti riješeni što prije, jer samo tako nogomet i rad s klincima mogu napredovati“. – rekla je gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin. (www.radioorahovica.com)

2019 01 18 SkolaNogometa002